Лидерите на коалицията в Италия постигнаха съгласие да работят заедно

...
Лидерите на коалицията в Италия постигнаха съгласие да работят заедно
Коментари Харесай

Коалицията в Италия ще работи за избягване на дисциплинарните действия на ЕС

Лидерите на обединението в Италия реализираха единодушие да работят дружно за попречване на дисциплинарни дейности от страна на Европейски Съюз по отношение на влошаващата се обстановка с обществените финанси на Рим.

Информацията популяризира " Ройтерс ", като се базира на пресцентъра на премиера на Италия.
 Салвини убеден в договорката за дълга на Италия с Европейски Съюз
Салвини убеден в договорката за дълга на Италия с Европейски Съюз

Не желаеме да се караме с Брюксел, безапелационен е вицепремиерът

Вчера вечерта министър-председателят Джузепе Конте организира диалози с водача на " Лига " Матео Салвини и водача на Движение " Пет звезди " Луиджи ди Майо.

Конте разгласи, че със Салвини и Ди Майо ще проведат диалози с икономическия министър Джовани Триа и екипа му за правене на тактика за отбягване на наказателна процедура.

Представители на 28-те страни членки на Европейски Съюз ще се срещнат на 11-12 юни. Очаква се да разгласят, че има учредения за стартира на дисциплинарна процедура против Италия поради 2,3 трилиона евро дълг на страната.

" Всичко е наред, беше добра среща. Нашата обща цел е да се избегне наказването, до момента в който в това време се резервира икономическият напредък, заетостта, както и данъчните съкращения ", разгласи Салвини в известие след срещата.

" Няма да има повече бюджетни корекции , нито повишение на налозите ", разясни той.
 Крайнодясната
Крайнодясната " Лига " на Салвини завоюва дългогодишни замъци на левицата

По време на втория тур на локалните избори

Дългът на Рим се усили от 104% от Брутният вътрешен продукт преди рецесията през 2007 година до 132 на 100 в този момент.

Ди Майо и Салвини показаха убеденост, че Рим ще реализира съглашение с Европейски Съюз, само че оповестиха ясно, че държавното управление би трябвало да се опълчи на Европейската комисия.

" Ние се нуждаем от разговор с Европа, само че също и от твърда позиция. Не съм заинтригуван от битка с Европейски Съюз, само че ние би трябвало да реализираме резултатите, които са в полза на италианците ", сподели Ди Майо пред радио RTL 102.5.

Според него бюджет 2020 би трябвало да усили заплатите и да понижи налозите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР