Лидерите на коалицията трябва да разберат, че хаосът във вземането

...
Лидерите на коалицията трябва да разберат, че хаосът във вземането
Коментари Харесай

Радан Кънев: Лидерите на коалицията трябва да разберат, че хаосът във вземането и комуникирането на решения ги убива

Лидерите на обединението би трябвало да схванат, че хаосът във вземането и комуникирането на решения ги убива. Невинаги постепенно.

Това написа във фейсбук евродепутатът Радан Кънев като реакция на провокиралите неспокойствие и потребност от доуточняване и оборване думи на Кирил Петков за връзките на ПП-ДБ с " Възраждане ".

Бъдещи договаряния сред двете формации за сформиране на парламентарно болшинство са вероятни, само че при осъществяване на избрани условия от страна на ръководителя на националистическата партия Костадин Костадинов. Това обяви Петков в предаването " ЕвроДикоФ " по телевизия  " Евроком ".

" Костадинов наричаше нашите гласоподаватели " жълтопаветни тъпаци " и " розови фашисти ". Той би трябвало да се извини и да потвърди, че не е проруски план. Той би трябвало да потвърди, че е родолюбив и народен план. Патриотизмът може да е обща тематика. Той би трябвало да потвърди, че няма проруски възгледи ", подчерта той.

Изказването на Петков, отразено със съответните заглавия в избрани медии, само че без спомагателните разяснения, дойде на фона на повтарящата се опорна точка от страна на ГЕРБ за нова коалиция, центрирана и ръководена от  " Възраждане ", в която влиза и ПП-ДБ.

" Изобщо, добре е водачите на обединението да схванат, че общият, групов развой на взимане на решения, както и общата информационна политика, са точно в тяхна изгода, отбрана и интерес. Отворената и демократична политическа организация дава на водачите си мощ, тил и поддръжка ", означи още Кънев, който след пагубните резултати от предварителните парламентарни избори на 9 юни прикани за анализиране и преосмисляне на връзките в обединението ПП-ДБ като уточни, че в случай че не се подхващат дейности, на последващо гласоподаване тя може да доближи до обстановка, в която да се бори за влизане в Народното събрание. " Не е задоволително обединението да бъде непокътната в настоящия си тип, той беше безапелационен - не, ще бъде на ръба на оцеляването на идващите избори ", сподели още той тогава.

Днес без директно да назова думите на Петков, Радан Кънев регистрира, че " недомислени изказвания основават действителен риск от загуба на политическа поддръжка ".

Въпросът за взаимоотношението с " Възраждане " е политически и чак по-късно информационен, смята още той. А по какъв начин се комуникира е значимо, с цел да не останат намаляващите гласоподаватели с неправилно усещане и да се позволен подвеждащи заглавия.

" Въпросът за взаимоотношение с “Възраждане ” е изначално политически, а не информационен. Аз, да вземем за пример, в никакъв случай не бих дал своя вот за политическа мощ, която позволява взаимоотношение с “Възраждане ”, при каквито и да било, изпълними или неизпълними условия ", смята евродепутатът.

И още:

" Отделно съм уверен, че “Възраждане ” от дълго време са потвърдили прокремълската си същина. Т. е, по пътя на емпиричната логичност, не биха могли да потвърдят обратното…

И това е въпрос на ясно, неподлежащо на никакви тълкования, групово политическо решение на политическата мощ, която търси гласа ми. Както в Екологичен потенциал съм изрично за слагане на групата, в която взе участие “Възраждане ”, зад компактен и категоричен “санитарен кордон ” - което и ще стане.

2) Едва след взимане на това решение, което е от първостепенна значимост, следва да бъде извършено общо разискване КАК се комуникира то. За да няма и най-малка заплаха оредяващите гласоподаватели на обединението да останат с усещане, че тя отваря врата към “Възраждане ”, при някакви мислени условия. И да е несъмнено, че методът, по който се комуникира, не позволява подвеждащи медийни заглавия. "


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР