Лидерите на Китай, Япония и Южна Корея повториха ангажимента си

...
Лидерите на Китай, Япония и Южна Корея повториха ангажимента си
Коментари Харесай

Китай, Япония и Южна Корея уговарят КНДР за ядрените изпитания

Лидерите на Китай, Япония и Южна Корея повториха уговорката си да прекратят нуклеарните и ракетните стратегии на Северна Корея на тристранна среща на върха във вторник, която е на фона на възходящите претенции на Пхенян за облекчение на глобите, оповестява АП.

Свободната търговия и икономическото съдействие са също измежду обсъжданите сред китайския министър председател Ли Къцян, японския министър председател Шиндзо Абе и президента на Южна Корея Мун Дже-ин в югозападния китайски град Ченду.

Ли Къцян изясни, че тримата са съгласни, че " разговорът и консултациите са единственият ефикасен метод за решение на въпросите на Корейския полуостров. "
 Лидерите на Япония и Южна Корея на тристранна среща на върха в Китай
Лидерите на Япония и Южна Корея на тристранна среща на върха в Китай

По време на срещата със Си президентът на Южна Корея акцентира " значимата роля " на Китай

" Ние, трите страни сме подготвени да работим взаимно с интернационалната общественост , с цел да разгадаем въпроса за полуостров Корея по политически метод ", съобщи Ли на взаимна конференция след срещата.

КНДР заплаши, че ще предприеме неуточнени дейности, в случай че до края на годината не получи облекчение на глобите . Спекулациите бяха съсредоточени върху опцията за осъществяване на нов ракетен тест, евентуално на междуконтинентална балистична ракета, способна да достави нуклеарна бойна глава.

КНДР изясни, че " коледният подарък " за Съединени американски щати, зависи от дейностите на Вашингтон .

Ли, Абе и Мун също обявиха, че са разискали по-сериозно и бъдещо районно съдействие в региона на стопанската система, околната среда и обмена сред хора .

" Всички ние се застъпваме за свободната търговия и насърчаваме икономическата интеграция . Китай счита, че отбраната на свободната търговия е от изгода за отбраната на многостранността, на международния мир ", сподели Ли.
 Китай и Русия желаят анулация на наказания против КНДР, Съединени американски щати настояват, че не е моментът
Китай и Русия желаят анулация на наказания против КНДР, Съединени американски щати настояват, че не е моментът

Русия: Не са директно свързани с нуклеарната стратегия, това е филантропичен въпрос

Мун разяснява, че страните са съгласни да поддържат напъните за обновяване на договарянията сред Вашингтон и Пхенян , тъй че " денуклеаризацията и мира... в действителност могат да напреднат ".

Шиндзо Абе подлага на критика севернокорейските ракетни тествания като нарушаване на резолюциите на Организация на обединените нации и съществено заплашва районната сигурност.

" За тази цел беше доказано, че цялостното използване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации остава значимо и би трябвало да запазим инерцията на процеса сред Съединени американски щати и Северна Корея ".

Въпреки че Китай е най-важният източник на вложения, дипломатическа поддръжка и икономическа помощ на Северна Корея, не реализира триумф да убеди Ким Чен-ун да се откаже от нуклеарния си боеприпас. Съединени американски щати желаеха стъпки към цялостна денуклеаризация, преди глобите да бъдат анулирани, до момента в който Пекин поддържа многоетапния метод.

Тристранните срещи на върха сред Китай, Япония и Южна Корея датират от азиатската финансова рецесия през 1997 година, която опустоши бизнеса в района и подтикна към по-голяма икономическа интеграция .

Трите страни съставляват към 24% от международната търговия и имат компактно обвързани вериги за доставки , като над 720 милиарда $ в търговски покупко-продажби сред тях предходната година .
 Китай понижава митата върху над 850 продукта
Китай понижава митата върху над 850 продукта

Пекин желае да усили вноса на фона на забавената стопанска система и комерсиалната война със Съединени американски щати

С отхвърли на администрацията на Тръмп от Транс-Тихоокеанското партньорств о, Китай даде подтик за различно 16-странно съдействие - Регионално изцяло икономическо партньорство. Инерцията за реализиране на дефинитивно съглашение се забави тази година, когато китайският противник Индия съобщи, че няма да взе участие , а бъдещето на пакта остава неразбираемо .

Има преблеми и сред трите народи, които се срещнаха във вторник.

Докато Япония и Китай в последно време оставят настрани историческите си разлики , Южна Корея и Япония не престават да се борят за колонизацията на Япония на Корейския полуостров през предишния век , спор, който в този момент се разраства в жизненоважните им стопански връзки.

По-късно Мун и Абе се срещнаха , а президентът на Южна Корея дефинира двете страни като " най-близки съседи, исторически и културно " и изрази вяра, че могат да решат разликите си посредством разговор.

Но срещата приключи без пробив , като водачите не съумяха да решат разликите си във връзка с решенията на южнокорейските съдилища , които приканиха японските компании да компенсират южнокорейци за насилствения им труд през ВСВ, което е съществена спънка сред страните.
 Китай е против галактическите сили на Съединени американски щати
Китай е против галактическите сили на Съединени американски щати

" Подкопават световния стратегически баланс и непоклатимост и са директна опасност за мира "

От кабинета на Мун оповестяват, че той повтаря настояванията на Сеул към Токио да анулира стъпките си за намаление на статута на Южна Корея като търговски сътрудник и стягане на контрола върху доставките на японски химикали, които се употребяват от огромните южнокорейски компании за произвеждане на компютърни чипове и смарт телефони, които са основни продукти за експорт на страната. Абе е дал отговор, че страните би трябвало да разрешат проблемите посредством диалози сред търговски чиновници .

Ли Къцян , който дава отговор за китайската стопанска система, признава за различия сред Япония и Южна Корея , само че съобщи, че това няма да промени уговорката на Китай за свободна търговия и отворени пазари . Въпреки че Китай е упрекнат във " въоръжаване " на търговията в политически разногласия и в несправедлива поддръжка на огромни държавни компании, той е водещ глас против протекционизма на фона на продължаващата комерсиална война с Вашингтон .

" Каним южнокорейските и японските предприятия да заемат преференциална позиция , да схванат необятните благоприятни условия, да завоюват повече благоприятни условия за бизнес и да осъществят по-добре взаимния триумф ", добавя Ли.

Мун акцентира, че индустриалната промяна , изменението на климата и комерсиалният протекционизъм изискват трите страни да засилят съдействието .

" Трите страни през последните 20 години си сътрудничат в разнообразни области , в това число бизнес, дипломация, просвета, продан сред хора и околна среда . Сега ние сътворяваме главен орган за съдействие в Североизточна Азия , който способства за интернационалния мир и разцвет ", изяснява Мун Дже-ин.
 Снимка 458985
Източник:
 Съединени американски щати: Северна Корея готви ракетен тест
Съединени американски щати: Северна Корея готви ракетен тест

Предупреждение за гражданската авиация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР