Лидерите на Китай, Русия и САЩ заеха първите три места

...
Лидерите на Китай, Русия и САЩ заеха първите три места
Коментари Харесай

"Форбс": Си Цзинпин, Путин и Тръмп - тримата най-влиятелни в света


Лидерите на Китай, Русия и Съединени американски щати заеха първите три места в класацията на "Форбс" за най-влиятелните хора в света. 75-те души, включени нея, "определят хода на международните събития", написа списанието.

За пръв път първото място се заема от президента на КНР Си Цзинпин, който, както отбелязва "Форбс", след провелия се през март партиен конгрес е "постигнал смяна на Конституцията и е разширил своето влияние".

На второ място е съветският президент Владимир Путин. "Той заема първите места в листата в течение на 4 години, което е невиждано. Путин е отпред на Русия от май 2000 година и през тази година беше избран отново на поста президент за четвърти път, спечелвайки на изборите 77% от гласовете. Това е най-значителната победа на претендент за избирателен пост от краха на СССР", отбелязва "Форбс".

Година след встъпването си в служба американският президент Доналд Тръмп се оказа на трето място в рейтинга на най-влиятелните персони в света. "Тръмп беше придружен от стеснен триумф в прокарването на своята стратегия в Конгреса, където болшинството принадлежи на неговата партия", написа "Форбс". "Той е разследван и не може да загърби свадите свързани с персоналния му живот и бизнес, само че все пак Тръмп управлява страната с най-силна стопанска система и войска в света", прибавя изданието.

В първата десетка влизат още канцлерът на Германия Ангела Меркел, президентът на "Амазон" Джеф Безос, папа Франциск, създателят на "Майкрософт" Бил Гейтс, престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бен Салман, индийският министър председател Нарендра Моди и създателят на "Гугъл" Лари Пейдж.

При съставянето на класацията на най-влиятелните хора в света са се отчитали 4 параметри: въздействието върху огромни маси хора; Брутният вътрешен продукт на страната, която управлява този водач или размерите на финансовите запаси, които контролира; въздействието върху събитията в разнообразни сфери на живота и дейното потребление на властта от дадената персона. "През тази година съставянето на класацията на най-влиятелните става в интервал, когато в света се случват обилни промени. Тази ранглиста отразява оценката кой от тях ще има въздействие върху събитията от идната година", акцентира "Форбс", която сформира рейтинга от 2009 година насам. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР