Лидерите на ислямистката групировка Хамас и движението Фатах на палестинския

...
Лидерите на ислямистката групировка Хамас и движението Фатах на палестинския
Коментари Харесай

Палестинските фракции търсят път към единство в Кайро

Лидерите на ислямистката формация Хамас и придвижването Фатах на палестинския президент Махмуд Абас ще проведат нови договаряния за единение в Кайро в сряда, заяви формален представител на Хамас за " Ройтерс ".

Според Тахер Ал-Ноно, медиен консултант на политическия водач на Хамас, делегацията на Хамас е пристигнала в Кайро още във вторник, водена от Халил Ал-Хая , основен договарящ и заместник-лидер на групировката, който сега се намира в Катар.

" Срещата ще разиска израелската експанзия против линията Газа и провокациите пред палестинската идея, " съобщи Ал-Ноно. Фатах не е направил коментар по въпроса.

Това ще бъде първата среща сред двете групи от месеци насам, откакто те и се съгласиха на стъпки за сформиране на държавно управление за единение. Подобни кръгове на договаряния в предишното обаче не са довели до забележителен прогрес.

Един от най-големите проблеми, пред които са изправени палестинците, е въпросът за администрацията в Газа след войната , като и двете фракции акцентират, че това е вътрешен въпрос, отхвърляйки израелските условия.

Израел е декларирал, че няма да одобри никаква роля на Хамас в следвоенната администрация на Газа и не има вяра, че водената от Абас палестинска власт е способна да поеме ръководството.

" Хизбула " заприказва за помирение в Ливан, без да загатва Газа

За първи път групировката не сложи изискване за прекъсване на огъня в палестинския анклав
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР