Лидерите на Германия, Франция и Великобритания призоваха Иран да се

...
Лидерите на Германия, Франция и Великобритания призоваха Иран да се
Коментари Харесай

Германия, Франция и Великобритания се обявиха за деескалация в Ирак и Иран

Лидерите на Германия, Франция и Англия приканиха Иран да се откаже от оповестеното преди часове отменяне на рестриктивните мерки от нуклеарното съглашение от 2015 година за обогатяване на уран. В взаимно изказване немският канцлер Ангела Меркел, френският президент Еманюел Макрон и английският министър председател Борис Джонсън приканват Иран да се въздържа от насилствени дейности, само че в това време показват съществено безпокойствие от негативната роля на Иран в района и по-специално - на силите под управлението на убития предходната седмица върховен ирански военачалник Касем Солеймани. Меркел, Макрон и Джонсън също по този начин показват подготвеност за разговор с всички наранени страни, с цел да се понижи напрежението и да се възвърне сигурността в района. В идващите дни френският президент има желание да беседва с иранския си сътрудник Хасан Рохани, добавя организация Ройтерс. Лидерите на трите европейски страни също така акцентират уговорката си за гарантиране на суверенитета и сигурността на Ирак и привързаността си към продължаването на битката против Ислямска страна. Те приканват Ирак да продължи да поддържа интернационалната коалиция в битката й против терористичната формация.

Междувременно, към 200 души участваха в митинг пред посолството на Съединените щати в Брюксел, оповестиха локални медии. Участниците показаха противоречие с удара в Багдад, довел до гибелта на иранския военачалник Касем Солеймани. Според представители на протестиращите от фламандско пацифистко придвижване, ударът на Съединените щати е " противозаконен, безконтролен и рисков ". По техните думи Европа и Белгия би трябвало да се разграничат и да осъдят дейностите на Вашингтон. По мнението на протестиращите, без значение какъв е бил Солеймани, отстраняването му по този метод не е възможно. Те означиха, че американсият удар е бил подхванат без единодушието на управляващите в Ирак.

 

БНР

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР