Лидерите на ГЕРБ и на ПП-ДБ са подложени на зверски

...
Лидерите на ГЕРБ и на ПП-ДБ са подложени на зверски
Коментари Харесай

Зверски натиск от Брюксел и Вашингтон за правителство ГЕРБ-ПП

Лидерите на ГЕРБ и на ПП-ДБ са подложени на " свиреп напън извън " за сформиране на държавно управление с втория мандат, научи Епицентър.бг

Евроатлантическите ни сътрудници въобще не се вълнували от обстоятелството, че " ротационното ръководство " не се приема от електоратите на двете политически сили, които бяха най-яростните съперници в предизборната акция. В Брюксел и във Вашингтон желали непременно да видят Политическа партия в ръководството, да се промени Конституцията в частта за правосъдната система и да се одобряват законопроектите на Крум Зарков по механизма за следствие на основния прокурор, наречени от Борисов " крумовите закони ". От Брюксел натискали също по този начин за бърза промяна на основния прокурор с " по-подходящ " за главно пречистване на БГ-елита по румънски модел.

Върху Мария Габриел се оказвало извънредно масирано влияние от европейските водачи да приема категорично всички хрумвания и претенции на Политическа партия за общо ръководство, споделиха дипломатически източници пред медията ни.

 

На Габриел се наложило да слуша даже заканителна дрънканица от френския президент Емануел Макрон, който оценил Кирил Петков и Асен Василев като " политическите ангели на България ", описаха пред Епицентър.бг участници в преговорния екип.

Борисов пък бил застрашен с нов " Магнитски ", със прекъсване на европарите и всевъзможен тип европейски наказания, в случай че не влезе в ръководещ съюз с Политическа партия и не се обезпечи болшинство за смяна на Конституцията.

Лидерът на ГЕРБ в действителност се оказва в тежко менгеме - от една страна закани от Брюксел, от друга - протест в партията му поради съглашателството с Политическа партия.

 

Затова Борисов бил наредил на депутатите си да се снишат и да не се месят в реденето на кабинета. Поискал трима министри, само че Кирил Петков и Асен Василев изрично му отказали.
В същото време бащата на Кирил Петков си пробутвал протежета в кабинета като Кирил Вътев, който гласят за аграрни министър.

На недоволните в ГЕРБ депутати, които се заканват да не гласоподават държавно управление с Политическа партия, Борисов отговарял - има още 240 партии, напускате ГЕРБ и отивате, където желаете!

" В България се прави евроатлантически Майдан ", разказа трагичната обстановка в страната народен представител.
Друг пък изрично съобщи: " Приключваме Третата българска страна ".

Ако държавното управление бъде гласувано, цялата власт отивала в ръцете Кирил Петков и Асен Василев, които за шест месеца щели да овладеят всички лостове на ръководството, до момента в който в Народното събрание депутатите прекроят Конституцията, както желаят в Брюксел.

Борисов " извива ръцете на своите ", с цел да изплени всичко, което е заречен на външните ни партьори.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР