Лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на ДПС Делян Пеевски

...
Лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на ДПС Делян Пеевски
Коментари Харесай

ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и БСП поискаха оставката на военния министър

Лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на Движение за права и свободи Делян Пеевски желаеха промяната на министъра на защитата Тодор Тагарев. Причината - забавянето на доставката на БТР-ите за Украйна.

" Работата на министър Тагарев за мен се изчерпа - каквото и да напишат в този доклад, той работата не я е приключил. Това е неработещ министър, в този момент са му отговорни заместник-министрите, Министерство на вътрешните работи и всички останали, единствено той е на високи обороти. Толкова високи, че в секретно деловодство има отчет какво е приключил. Аз на негово място не бих отишъл в Киев при Зеленски, преди да съм извършил решенията на Народното събрание ", сподели Бойко Борисов.

" Той не може да прати едни бронетранспортьори няколко месеца. Работа, която я свършихме с ГЕРБ и Движение за права и свободи преди месеци. Всичко беше готово - подписано, направено - на 18 януари парите бяха обезпечени, той до ден сегашен нищо не е направил. И през днешния ден го виждам - жалка панорама, си упреква заместник-министрите. Малко мъжко, да каже: " Аз съм отговорен, не ги пратих ". Ходи напред - обратно, снима се единствено, нищо свършено за Украйна. Всичко, което е свършено за Украйна, го направи Народното събрание. Тагарев свърши една огромна нула ", сподели Делян Пеевски.

За оставката освен на Тагарев, само че и на цялото държавно управление настоя и водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов. 

Няма да подам оставка, сподели сбито пред публицисти министърът на защитата Тодор Тагарев. 

 

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР