Лидерите на Г-7 ще притиснат американския президент Доналд Тръмп за

...
Лидерите на Г-7 ще притиснат американския президент Доналд Тръмп за
Коментари Харесай

Лидерите на Г-7 ще притиснат Тръмп, но възпитано, обеща Макрон

Лидерите на Г-7 ще притиснат американския президент Доналд Тръмп за митата върху вноса на метали, само че цивилизовано – това съобщи френският държавен глава Еманюел Макрон преди срещата на водещите международни сили.

Макрон, който дойде в Канада преди срещата, с цел да посети премиера Джъстин Трюдо, сподели още, че останалите шест държави-членки на групата са мощен блок, който ще оцелее, даже Съединени американски щати да се откажат от световната си роля.
" В тази конюнктура би трябвало на първо място да останем вежливи, продуктивни и да се опитаме да ги убедим (САЩ, бел. ред.) да останат с нас, защото са исторически сътрудник и са ни нужни ", сподели Макрон, представен от " Ройтерс ".

Срещата в Квебек ще бъде първата опция за водачите на Г-7 да приказват с Тръмп персонално, откакто той вкара мита върху вноса на стомана и алуминий от Европейски Съюз, Канада и Мексико. Канада и Мексико отвърнаха незабавно, Европейски Съюз също заплаши да го направи.

Тръмп ще има двустранни срещи с Макрон и Трюдо. В групата Г-7 са още Япония, Англия, Италия и Германия, Европейски Съюз също взе участие. Разговорът сред канадския и американския водач евентуално ще бъде изключително тежък, защото Тръмп остро подлага на критика канадските търговски практики, а Отава се разгневи, задето Вашингтон оправда дейностите си с националната сигурност.

Противоречията сред Съединени американски щати и останалите страни са толкоз огромни, че е допустимо групата да пропусне обичайното общо официално съобщение след срещата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР