Лидерите на Г-7 ще обсъдят кризата в Афганистан във вторник

...
Лидерите на Г-7 ще обсъдят кризата в Афганистан във вторник
Коментари Харесай

Лидерите на Г-7 ще обсъдят кризата в Афганистан

Лидерите на Г-7 ще обсъдят рецесията в Афганистан във вторник на виртуална среща на върха, разгласи английският министър председател Борис Джонсън в неделя.

" От жизненоважно значение е интернационалната общественост да работи дружно, с цел да обезпечи безвредна евакуация, да предотврати филантропична рецесия и да поддържа афганистанския народ да обезпечи придобивките от последните 20 години ", написа Джонсън в Туитър.

В момента Обединеното кралство заема председателството на групата от богати народи, включваща Англия, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Съединени американски щати, а Джонсън упорства за среща през последната седмица.

Първото публично изказване на Г-7 за рецесията в Афганистан бе на виртуална среща в четвъртък. Тогава външните министри от блока приканиха талибаните да обезпечат безвредно прекосяване на тези, които се пробват да избягат от столицата.

Западните съдружници са изправени пред възходяща рецензия поради метода, по който се оправят с рецесията в Афганистан на фона на безредни подиуми, когато хиляди афганистанци и чужденци се пробват да избягат от Кабул след завръщането на твърдолинейната ислямистка формация на власт.

Съединени американски щати, които изпратиха хиляди бойци краткотрайно, с цел да се опитат да обезопасят летището и да оказват помощ за евакуацията на своите жители и афганистанците, които им помогнаха, дефинираха краен период за довеждане докрай на въздушните транспорти до 31 август.

През юни Г-7 организира първата си среща на високо ниво от близо две години в Корнуол в Югозападна Англия, когато коронавирусът и битката с възходящата самонадеяност на Китай преобладаваха дневния ред.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР