Лидерите на Г-7 се съгласиха да проучат поставянето на ценови

...
Лидерите на Г-7 се съгласиха да проучат поставянето на ценови
Коментари Харесай

Лидерите на Г-7 постигнаха съгласие за тавана на цените на руския петрол и газ

Лидерите на Г-7 се съгласиха да проучат слагането на ценови тавани на вноса на съветски нефт и газ , за ​​да се опитат да лимитират способността на Москва да финансира нашествието си в Украйна, оповестява организация Ройтерс. Това обявиха представители на Г-7.

Европейският съюз ще изследва с интернационалните сътрудници способи за ограничение на цените на силата, в това число осъществимостта за въвеждане на краткотрайни тавани на цените на вноса.

Групата на седемте богати народи разисква световно ограничаване на цените на съветската сила, с цел да попречи на Москва да се възползва от нахлуването си в Украйна, което внезапно увеличи цените на петрола и газа.

Приходите от експорт на съветски нефт се повишиха през май, макар че глобите понижиха размера на износа му , заяви Международната организация по енергетика в месечния си отчет през юни.

Съединените американски щати бяха първите, които приканиха за механизъм, който да ограничи цената, която другите страни заплащат за съветския нефт.

Идеята е финансовите услуги, застраховките и доставката на петролни товари да се обвържат с таван на цените на съветския нефт. Така че, в случай че спедитор или вносител желае тези услуги, те ще би трябвало да се ангажират съветският нефт да се продава за избрана оптималната цена.

Италия, чиято стопанска система разчита на съветската сила, настоя да се вдигне тавана на цената на газа. Италианският министър-председател Марио Драги предходната седмица предизвести за нуждата от справяне с цените на силата, с цел да овладее инфлацията и сподели, че главното несъгласие против ограничението на газа от страна на европейците е страхът, че може да накара Русия да понижи в допълнение доставките.

Франция съобщи, че механизмът за ограничение на цените би трябвало да надвиши съветските артикули, с цел да понижи цените по-широко, в това число за страните от Г-7, които се стремят да доставят сила от другаде.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР