Лидерите на Г-7 планират установяване на таван на цената на

...
Лидерите на Г-7 планират установяване на таван на цената на
Коментари Харесай

Г-7 планира установяване на таван на цената на руския петрол -

Лидерите на Г-7 възнамеряват определяне на таван на цената на съветския нефт. Въпросът е разискван на срещата на Г-7 в замъка Елмау, Германия. Към срещата се причисли посредством видеовръзка и президента на Украйна -Володимир Зеленски.

Лидерите ще продължат да разискват тази стъпка, която ще понижи енергийните доходи на Кремъл и се чака да бъдат изпратени длъжностни лица в страните, които да основат механизми за определяне на световен таван на цената на петрола, беше обявено на брифинг. „ Целта тук е да лишим Русия, да лишим Путин от основния му източник на пари и мощ и да понижим цената на съветския нефт, с цел да помогнем да се заличи въздействието на войната на Путин “, цитира NBC формален източник, без да посочва името. 

Лидерите на Г-7 възнамеряват да разгласят разширени наказания на съветската отбрана, целящи да спрат Русия да се достави с нови оръжия, които да употребява против Украйна. Те са постигнали единодушие и да забранят вноса на злато от Русия, което се явява вторият най-съществен източник на доходи за страната.

Вашингтон се приготвя да изпрати нова военна помощ - система за противоракетна защита, дългобойна артилерия, боеприпаси и друго оборудва на Украйна, като дружно с останалите водачи пробват да затвърдят дълготрайните си планове към идеята за Украйна, искайки да наложат нови наказания на Русия.

Президентът Зеленски насочи молба към водачите на Г-7 да ускорят помощта, която е била обещана, да усилят оръжията и да спрат съветския експорт на сила. Той разяснява усложнението на украинските сили да удържат съветската войска на източния район до Луганск.

Лидерите на Г-7 обявиха, че ще продължат да поддържат Украйна с филантропична помощ и няма да се откажат от това да държат Русия виновна за дейностите си. Изявлението на водачите гласи: „ Ще продължим да осигуряваме финансова, филантропична, военна и дипломатическа поддръжка и ще стоим зад Украйна за толкоз дълго, колкото е належащо... Както и че ще се посветим на това да демонстрираме отговорност и взаимност, посредством работа с интернационалното влияние на съветската експанзия, изключително над най-уязвимите. “

Сред европейските водачи се появяват възгледи за това дали Украйна би трябвало да отстъпи някои територии, с цел да постави завършек на войната. Въпреки поддръжката си, водачите на Г-7 не се намесват по този въпрос, като оставят Украйна сама да реши спора. Те декларират: “ Зависи от Украйна да реши бъдещото спокойно съглашение, свободна от външен напън или въздействие. “

Володимир Зеленски изрази благодарността си към Г-7 в оповестено изказване след видеовръзката с водачите. То гласи: „ Украйна усеща поддръжката на страните от Г-7. Благодаря за отбраната ви и за финансовата помощ към нашата страна в битката против съветската инвазия. За нас непрекъснатата позиция на страните от Г-7 по отношение на глобите е също значима. Те би трябвало да не престават да се усилват, изключително цената на петрола, изнасян от агресора. “

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР