Лидерите на Г-7 обещаха днес да продължат финансовата, хуманитарната, военната

...
Лидерите на Г-7 обещаха днес да продължат финансовата, хуманитарната, военната
Коментари Харесай

Г-7 се ангажира да подкрепя Украйна колкото е необходимо и обеща още санкции срещу Русия

Лидерите на Г-7 дадоха обещание през днешния ден да продължат " финансовата, филантропичната, военната и дипломатическата помощ " за Украйна " колкото дълго е належащо ". Това се споделя в общо изказване, оповестено на срещата на върха на седемте най-богати демокрации в Южна Германия, съобщи Франс прес.

Те също по този начин показаха мощното си безпокойствие след известието на Русия, че може да трансферира в Беларус ракети, способни да носят нуклеарни заряди.

Ще увеличим разноските за войната на Русия в Украйна, като наложим наказания на виновните за военни закононарушения или на тези, които упражняват нелегитимна власт в Украйна, се споделя в документа, представен от Ройтерс. В него водачите на седемте страни дават обещание наказания против хората, които стоят зад опитите на Русия да усили продоволствената неустановеност посредством обири и експорт на украинско зърно. " Призоваваме Русия да спре абсолютно офанзивите си против стопанска и транспортна инфраструктура и да разреши свободното прекосяване на селскостопански артикули от украинските пристанища в Черно море ", споделиха водачите на Съединени американски щати, Франция, Германия, Италия, Япония, Англия и Канада.

В изказването се показва подготвеност Г-7 да ограничи поради съветското навлизане в Украйна приходите на Кремъл, да вземем за пример от експорт на злато. Г-7 ще ограничи в допълнение достъпа на Русия до основни производства, услуги и технологии, се споделя още в документа, оповестен на втория ден от годишната среща на върха.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР