Лидерите на Г-7 (държавите с най-развити икономики) планират да предупредят

...
Лидерите на Г-7 (държавите с най-развити икономики) планират да предупредят
Коментари Харесай

Г-7 ще предупредят Русия да не използва химическо или ядрено оръжие в Украйна

Лидерите на Г-7 (държавите с най-развити икономики) възнамеряват да предупредят съветския президент Владимир Путин да не употребява химическо или нуклеарно оръжие в Украйна, съобщи Блумбърг. Това е вписано в план на изказване, което Групата на седемте възнамерява да разгласява в четвъртък.

Очаква се също страните от Г-7 да уверят, че Русия ще бъде застигната от " тежки последствия " поради цялостното използване на към този момент оповестените наказания, както и да изразят подготвеност да наложат спомагателни ограничения.

" Ние разпореждаме на съответните министри целенасочената самодейност да следят за цялостното използване на глобите и да координират реакциите, свързани с ограниченията за заобикалянето им, в това число във връзка с покупко-продажбите за злато на Централната банка на Русия ", се споделя в проектодекларацията, получена от Блумбърг.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е в Брюксел за срещи на върха на НАТО, Г-7 и Европейския съюз.

Страните от Г-7 също възнамеряват да призоват други страни да наложат наказания и да се въздържат от оказване на поддръжка на Русия.

" Нещо повече, ние призоваваме всички страни да не дават военна или друга помощ на Русия, с цел да оказват помощ за продължаването на експанзията й в Украйна ", се споделя в документа.

Лидерите също ще обещаят помощ за страните, които се пробват да органичат зависимостта си от съветския нефт.

" Ние се ангажираме интензивно да поддържаме страните, които желаят последователно да отстранен зависимостта си от съветския импорт на газ, нефт и въглища ".

Очаква се Съединени американски щати и Европейски Съюз да разгласят съглашение в петък, ориентирано към понижаване на зависимостта на Европа от съветската сила.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР