Лидерите на Франция и Германия са писали на руския президент

...
Лидерите на Франция и Германия са писали на руския президент
Коментари Харесай

Меркел и Макрон помолиха Путин да подкрепи резолюцията за Сирия

Лидерите на Франция и Германия са писали на съветския президент Владимир Путин, с цел да го помолят Русия да поддържа подготвяната за гласоподаване резолюция в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, която приканва за неотложно прекъсване на огъня в Сирия.

Това съобщи източник от Елисейския замък, представен от " Ройтерс ".

Дипломатически източници разкриха, че настрана Ангела Меркел и Еманюел Макрон възнамеряват да проведат общ телефонен диалог с Путин през днешния ден следобяд, като това ще зависи от резултата от гласуването в Организация на обединените нации.

Източникът от френското президентство акцентира, че двамата европейски водачи поддържат разговор с Русия, с цел да убедят Москва да не блокира текста.

В същото време Европейски Съюз прикани за неотложно прекъсване на огъня и обезпечаване на достъп на камиони с филантропична помощ. Брюксел също изрази гнева си от продължаващите бомбардировки над следената от бунтовниците Източна Гута, при които починаха стотици цивилни през последните дни.

Междувременно съветският външен министър Сергей Лавров разгласи, че Русия е подготвена да гласоподава в поддръжка на проекторезолюция за преустановяване на огъня в арабската страна.

Той сподели още, че Съединени американски щати и съдружниците им са отказали да променят текста на проекторезолюцията за включване на гаранции, че прекъсването на огъня няма да се отнася за терористите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР