Лидерите на Франция, Германия и Италия Еманюел Макрон, Олаф Шолц

...
Лидерите на Франция, Германия и Италия Еманюел Макрон, Олаф Шолц
Коментари Харесай

ВОЙНАТА В УКРАЙНА: Макрон, Шолц и Драги се срещнаха със Зеленски

Лидерите на Франция, Германия и Италия Еманюел Макрон, Олаф Шолц и Марио Драги дойдоха в Киев на първото си посещаване след войната в Украйна. Европейските водачи посетиха Ирпин, след което се срещнаха с украинския президент Володимир Зеленски.

Според Андрей Ермак, началник на кабинета на президента, срещата на Зеленски с европейските водачи е завършила.

" Украйна има стабилната поддръжка на интернационалната коалиция. Предадохме на водачите на страни цялостния пакет от оферти за наказания против Русия, които бяха направени от интернационалната група Макфол-Ермак ", сподели той.

В 15:00 киевско време беше оповестена среща на водачите с медиите. Досега обаче европейските водачи и Зеленски не са излезли пред пресата. Към 16:00 часа е оповестена паника за въздушен удар в Киев, за повторно в границите на деня.

Изявления на водачите след визитата в Ирпин:

Макрон: Президентът на Франция назова видяното в Ирпен военно закононарушение на Русия. Макрон сподели, че Украйна би трябвало да завоюва войната.

" Ирпен е в Украйна. Видяхме разрушения град и белезите от варварството. И героизма на украинците, които стопираха съветската войска да настава към Киев. Украйна се съпротивлява. Трябва да може да победи ", написа той в обществената мрежа.

Шолц. Говорейки за разрушени къщи и обстрелвани улици, немският канцлер сподели: " Това приказва доста за нападателната война на Русия, която е просто ориентирана към заличаване. Трябва да вземем поради това във всичко, което решаваме. "

Драги. Министър-председателят на Италия сподели, че водачите е трябвало да видят следствията от съветската експанзия в Ирпен.

„ Това е място на заличаване, само че и на вяра. Много от това, което ми споделиха, е за бъдещето и възобновяване. Това са хора, които са обединени от войната и които могат да вършат неща, които може би не са били в положение да създадат преди войната ", сподели той. той.

Йоханис. След посещаване в Ирпин президентът на Румъния прикани съветските нарушители да бъдат изправени пред съда.

„ Няма думи, които да опишат невероятната човешка покруса и ужасните опустошения, които видяхме през днешния ден в Ирпин. Отново мощно приканвам всички съветски нарушители да бъдат държани под отговорност “, написа той в обществената мрежа.

Припомняме, че Макрон, Шолц и Драги дойдоха в Киев тази заран. Веднага след идването им в Киев прозвуча тревога. Европейските водачи дойдоха в украинската столица с трен, след което се насочиха към хотел, а по-късно към Ирпен.

Веднага след идването си Макрон направи малко изказване пред кореспонденти, като назова визитата им знак за европейска поддръжка за всички украинци. На собствен ред Шолц сподели, че ще помогне на Украйна колкото е належащо.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР