Лидерите на формациите от управляващото мнозинство провеждат среща в НС.Според

...
Лидерите на формациите от управляващото мнозинство провеждат среща в НС.Според
Коментари Харесай

Лидерите на управляващото мнозинство обсъждат ротацията, ето какво е ясно до момента

Лидерите на обединенията от ръководещото болшинство организират среща в Народно събрание.

Според предварителните анонси се чака съществена тематика да са ротацията на министър председателите и назначенията в регулаторните органи.

Въпреки че през вчерашния ден бе оповестено, че срещата ще стартира преди пленарното съвещание, това не се случи и в последна сметка водачите на обединенията от ръководещото болшинство се събраха едвам откакто бяха прочетени декларациите с цели за новата пленарна сесия.

Сред обсъжданите тематики са процедурата, по която ще се извърши ротацията на министър председателите, тъй че отпред на държавното управление да застане Мария Габриел, възможната промяна на министри и опцията, стартирана от ГЕРБ за втори вицепремиер с изключение на Николай Денков, а точно финансовият министър Асен Василев.

Според източници на БНР Денков ще подаде оставка на 6 март и едвам тогава ще започва процедурата. Друга обсъждана тематика са назначенията в регулаторните органи, в които има общо 16 членове с изтекли мандати. На срещата ще се стиковат и номинациите за Конституционния съд.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова ще е номинацията на ГЕРБ, потвърдиха източници на БНР.

Вчера от ПП-ДБ оповестиха своята – това е някогашният арбитър от Върховен касационен съд Борислав Белазелков. Той е персонална номинация на съпредседателя на обединението Христо Иванов, научи БНР.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР