Лидерите на Европейския съюз засега не успяват да постигна единна

...
Лидерите на Европейския съюз засега не успяват да постигна единна
Коментари Харесай

Италия засега проваля срещата на лидерите на ЕС докато не приемат исканията ѝ за миграцията

Лидерите на Европейския съюз към този момент не съумяват да реализира единна позиция по редица въпроси - от защитата до търговията - тъй като една страна член блокира взаимното изказване на 28-те страни.

Това съобщи представителят на Доналд Туск като добави, че " той като един член има запаси към всички изводи, това значи, че на този стадий няма съглашение по тях ".

Според дипломатически източници на " Ройтерс " става дума за Италия. Премиерът Джузепе Конте, за който това е първата среща на върха, е изненадал сътрудниците си с изказването, че първо би трябвало да одобряват настояванията му за миграцията. Това е извънредно опълчване, изтъкващо какъв брой дълбоки са разликите сред европейските столици, разяснява организацията.

Предвидените за вечерта конференции на ръководителя на Европейския съвет и на Жан-Клод Юнкер, ръководителят на Европейската комисия, са анулирани.

Срещата продължава и на следващия ден до обед, само че по дневен ред водещите тематики са промените на еврозоната и договарянията за Брекзит.

В същото време наподобява има прогрес по най-деликатния въпрос - този за политиката на Европейски Съюз за мигрантите. Според френски дипломатически източник Франция, Италия, Малта, Холандия и Испания са се споразумели по плана на заключителния текст на Европейски Съюз по тематиката.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР