Лидерите на Европейския съюз се събраха на неформална среща на

...
Лидерите на Европейския съюз се събраха на неформална среща на
Коментари Харесай

Европейските лидери обсъдиха как ЕС да има по-голямо влияние в областта на отбраната

Лидерите на Европейския съюз се събраха на неофициална среща на върха за първи път след безредното евакуиране на западните военни от Афганистан и анулирането на договорка за подводници за милиарди долари сред Австралия и Франция вследствие на подписан тристранен пакт сред Съединени американски щати, Австралия и Англия, предадоха международните организации.

Според водачите на Европейски Съюз тези събития демонстрират нуждата от по-голяма автономия на Европа в областта на защитата, отбелязва Асошиейтед прес.

На вечерята си през вчерашния ден в замъка Бърдо, в Словения, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз, държавните и държавни ръководители на страните от Европейски Съюз бяха разисквани също напрегнатите връзки с Китай и растящите цени на природния газ.

Разговорите се концентрираха върху ролята на Европейски Съюз на интернационалната сцена в светлината на геополитическите събития в последно време, в това число обстановката в Афганистан и договорката с подводниците. " Извличайки поучения от рецесиите напоследък, ние сме решени да укрепим силите си и да увеличим устойчивостта си, намалявайки сериозните си зависимости ", сподели след срещата ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

За да стане по-ефективен и убеден на интернационалната сцена, Европейски Съюз има потребност да увеличи опциите си да работи независимо ", съобщи той. Мишел също по този начин се застъпи за по-голяма стратегическа автономия посредством партньорство сред Европейски Съюз и НАТО. " НАТО е стожер на сигурността, на който разчитаме, само че в същото време виждаме, че е належащо да можем да действаме по-самостоятелно, с цел да създадем съюзите си по-силни ", сподели той. " Силните съдружници вършат мощни съюзи ", съобщи Мишел.

По тематиката за Китай ръководителят на Европейския съвет сподели, че съюзът ще отстоява ползите си в връзките си с Китай, който счита за " съперник, сътрудник и систематичен противник ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР