Лидерите на Европейския съюз са готови да отговорят с нови

...
Лидерите на Европейския съюз са готови да отговорят с нови
Коментари Харесай

EС гласи санкции срещу Иран заради ракетите за Русия

Лидерите на Европейския съюз са подготвени да отговорят с нови и обилни ограничения против Иран на фона на известията, че Техеран може да трансферира балистични ракети на Русия за потребление против Украйна, се споделя в проектозаключенията от срещата на върха, която ще се организира идната седмица, научи Ройтерс.

" Европейският съвет приканва трети страни неотложно да прекратят даването на материална поддръжка за нападателната война на Русия против Украйна ", се споделя в проектотекста, забелязан от Ройтерс.

Иран е дал на Русия огромен брой мощни балистични ракети земя-земя, оповестиха шест източника на Ройтерс, задълбочавайки военното съдействие сред двете страни, които са под глобите на Съединени американски щати.

" Съобщенията, че Иран може да трансферира балистични ракети и свързани технологии на Русия за потребление против Украйна, са доста притеснителни ", се споделя в проектозаключенията от срещата на върха на 21-22 март.

" Европейският съюз е подготвен да реагира бързо и в съгласуваност с интернационалните сътрудници, в това число с нови и обилни ограничения против Иран, " се споделя в проектодокумента.

В заключенията също се споделя, че водачите ще призоват висшия представител за външаната политика Жозеп Борел и Европейската комисия да приготвят спомагателни наказания против Беларус, Северна Корея и Иран.

Франция, Германия и Англия предишния септември резервираха глобите против Иран, свързани с балистични ракети и разпространяване на нуклеарни оръжия, които трябваше да изтекат през октомври според нуклеарното съглашение с Иран от 2015 година

Официални лица по това време споделиха, че решението е взето значително заради потреблението на Русия на ирански дронове против Украйна и опцията Иран да трансферира балистични ракети на Русия.

Британският министър на защитата Грант Шапс сподели в интервю за House Magazine по-рано този месец, че Лондон разполага с информация по отношение на даването на Иран на балистични ракети на Русия.

" Да. Не мога да разясня това ", сподели Шапс, представен. " Независимо дали става дума за балистични ракети или за безпилотните самолети " Шахед ", с които са снабдили Русия, видяхме, че в случай че има битка в света, постоянно Иран я подклажда или оказва помощ за снабдяването на хранителната верига в този случай. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР