Лидерите на Европейския съюз разрешиха вътрешните си различия и призоваха

...
Лидерите на Европейския съюз разрешиха вътрешните си различия и призоваха
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън за първи път призова за незабавно прекратяване на огъня в ивицата Газа

Лидерите на Европейския съюз позволиха вътрешните си разлики и приканиха за " незабавна филантропична пауза, водеща до непрекъснато преустановяване на огъня " в Газа, часове преди Съединени американски щати да предложат резолюция на гласоподаване в Организация на обединените нации, призоваваща за преустановяване на огъня и съглашение за освобождение на заложници. Това оповестява.

Декларацията на Европейски Съюз, призната на среща на върха в Брюксел в четвъртък, беше първата от октомври насам за Близкия изток. Проекторезолюцията на Съединени американски щати, която ще бъде подложена на гласоподаване в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в петък, отразява позицията на Вашингтон. Това е първият път, когато администрацията на Байдън излага формулировката на апела за „ неотложно преустановяване на огъня “.

Шефовете на разузнаването на Централно разузнавателно управление на САЩ и Мосад се чака да дойдат в Катар в петък, с цел да посредничат за помирение сред Израел и Хамас. Говорейки в Египет, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен акцентира, че има още доста работа за извършване, само че той „ има вяра, че е допустимо “.

Декларацията на Европейски Съюз приканва Хамас " абсолютно да освободи всички заложници ", само че не свързва настояванията си с края на военните интервенции на Израел. В Брюксел ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел сподели, че всички 27 страни от Европейски Съюз са се съгласили с „ уверено и единно изказване във връзка с Близкия изток “, призовавайки за „ цялостен и безвреден филантропичен достъп до Газа “.

Блинкен разказа проекторезолюцията на Съединени американски щати като апел за „ неотложно преустановяване на огъня, обвързвано с освобождението на заложниците “.

„ След обширни съвещания със Съвета за сигурност ще подложим тази резолюция на гласоподаване в петък сутринта “, сподели Нейт Еванс, представител на американската задача в Организация на обединените нации, отбелязвайки, че тя е била обсъждана от членовете на съвета в продължение на няколко седмици.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР