Лидерите на Европейския съюз постигнаха компромис за налагане на частично

...
Лидерите на Европейския съюз постигнаха компромис за налагане на частично
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС се споразумяха за ембаргото върху руския петрол


Лидерите на Европейския съюз реализираха компромис за налагане на отчасти петролно ембарго на Русия. То обгръща единствено съветския нефт, който се внася по море. Изключение ще има за вноса, който се договаря по тръба, осведоми Нова тв.

Основната спънка за шестия пакет от ограничения против Москва беше унгарският министър председател Виктор Орбан, който даде да се разбере, че може да поддържа новите наказания единствено в случай че бъде обезпечена сигурността на доставките на нефт за страната му.

България също получава пролонгация и ще може да купува съветски нефт още две години.

„ Първият значим миг е поддръжката, най-много финансова, за Украйна. Втората точка е съществена – желаеме да спрем съветската военна машина. Искаме да спрем финансирането на съветските военни благоприятни условия, като вкарваме наказания против Кремъл. Тази вечер Европейският съвет съумя да реализира единодушие по шестия пакет от санкции”, сподели ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

„ Много се веселя, че водачите съумяха да реализират кардинално единодушие по шестия пакет от наказания. Това е доста значимо. Благодарение на това Европейският съвет към този момент ще може да завърши възбраната за съвсем 90% от целия импорт на съветски нефт до края на годината. Това е значима стъпка напред”, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

„ Добре е, че изключваме „ Сбербанк” от системата SWIFT. Има възбрана за обезпечаване и презастраховане на съветски кораби от европейски компании, възбрана за даване на съветски компании на цялостен набор от бизнес услуги и доста значимо, преустановяване на излъчването в Европейския съюз на още три съветски държавни медии, които бяха характерен образец за разпространяване на дезинформация”, уточни още тя.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР