Лидерите на Европейския съюз постигнаха компромис за налагане на частично

...
Лидерите на Европейския съюз постигнаха компромис за налагане на частично
Коментари Харесай

Руският петрол забранен по море, но не и по тръби

Лидерите на Европейския съюз реализираха компромис за налагане на отчасти петролно ембарго на Русия. То обгръща единствено съветския нефт, който се внася по море. Изключение ще има за вноса, който се договаря по тръба.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи в Twitter, че съглашението обгръща повече от две трети от вноса на нефт от Русия и прекъсва „огромен източник на финансиране за нейната военна машина“.

Основната спънка за шестия пакет от ограничения против Москва беше унгарският министър председател Виктор Орбан, който даде да се разбере, че може да поддържа новите наказания единствено в случай че бъде обезпечена сигурността на доставките на нефт за страната му.

България също получава пролонгация и ще може да купува съветски нефт още две години.

Много се веселя, че водачите съумяха да реализират кардинално единодушие по шестия пакет от наказания. Това е доста значимо. Благодарение на това Европейският съвет към този момент ще може да завърши възбраната за съвсем 90% от целия импорт на съветски нефт до края на годината. Това е значима стъпка напред, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Добре е, че изключваме „ Сбербанк ” от системата SWIFT. Има възбрана за обезпечаване и презастраховане на съветски кораби от европейски компании, възбрана за даване на съветски компании на цялостен набор от бизнес услуги и доста значимо, преустановяване на излъчването в Европейския съюз на още три съветски държавни медии, които бяха характерен образец за разпространяване на дезинформация, сподели още тя.

Преди 27-те водачи да реализират единодушие за ограничение на вноса на съветски нефт, украинският президент направи видео послание към тях. Той насочи рецензии към Европейския съюз, че е прекомерно мек в политиката по отношение на Москва и прикани Европа  да покаже своята мощ.

Защо зависите от Русия и от техния напън, а не противоположното? Русия би трябвало да зависи от вас. Защо Русия към момента може да печели съвсем милиард евро дневно, като продава енергийни запаси? Защо банките на една терористична страна към момента работят с Европа и световната финансова система? Сериозни въпроси. И за какво съветските пропагандни канали към момента са дейни в Европейския съюз? Това е осведомително оръжие на Руската федерация. Всеки от тези значими въпроси не е единствено за пакети от наказания или войната в Украйна. Всичко това е за вас и нас. Всичко това е за самата Европа, сподели Зеленски.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР