Лидерите на Европейския съюз подкрепиха ембарго за повече от две

...
Лидерите на Европейския съюз подкрепиха ембарго за повече от две
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС подкрепиха ембарго за част от внасяния руски петрол

Лидерите на Европейския съюз поддържаха ембарго за " повече от две трети " от внасяния съветски нефт - това написа в Туитър ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, представен от Агенция Франс Прес.

По време на продължаващата среща на върха в Брюксел Мишел разяснява също, че оптималният напън върху Русия ще постави завършек на войната, а петролното ембарго редуцира голям източник за финансиране на военната машина.

Мишел отбелязва, че решението е компромисно - " за " налагане на наказания на Москва, само че и съобразено с позицията на Унгария.

Ето какво съобщи по-рано унгарският министър председател Виктор Орбан:

" Ние сме подготвени да подкрепим шестия пакет, в случай че има решения за сигурността на енергийните доставки на Унгария. Досега нямаме такива. Решението за тръбопровода не е неприятно. Но са ни нужни гаранции, че при положение на случай с тръбопровода през Украйна, ще получаваме съветски нефт от други източници. Ако ги получим, добре ".

Лидерите на 27-те взеха решение също да провиснал повече от 9 милиарда евро финансова помощ за Украйна за по-добрата ѝ " финансова ликвидност ".

Като част от шестия пакет от наказания против Москва, евролидерите взеха решение още, че най-голямата съветска банк - " Сбербанк ", ще бъде изключена от системата за интернационалните разплащания SWIFT.

Срещата на върха в Брюксел ще продължи и през днешния ден.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР