Лидерите на Европейския съюз не успяха да постигнат значим напредък

...
Лидерите на Европейския съюз не успяха да постигнат значим напредък
Коментари Харесай

Евролидерите не постигнаха успех в дискусиите си за миграцията в Австрия

Лидерите на Европейския съюз н е съумяха да реализират важен прогрес в изглаждането на разликите си по въпросите на миграцията по време на снощните си диалози в австрийския град Залцбург. Единственото, за което са се договорили, е, че съюзът би трябвало да сътрудничи по-тясно с Египет по въпроса, оповестиха рано тази заран участници в срещата на върха, съобщи ДПА. Изразена е била поддръжка за диалози сред Европейски Съюз и Египет и за среща на високо ниво, отдадена на съдействието по въпроса с мигрантите и икономическото съдействие, която би могла да се състои през февруари в Египет. Туск ще показа тези хрумвания на египетския президент Фатах ас Сиси, с който ще се срещне скоро в Ню Йорк.

Шефът на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи пред ДПА, че страните членки не са постигнали задоволително взаимни отстъпки през първия ден от неофициалната среща на върха. Италия, Австрия и няколко централноевропейски страни са застъпили позицията, че единственият метод да бъде спряна незаконната миграция е да бъдат укрепени външните граници на Европейски Съюз. Те в същото време отхвърлят всевъзможни опити за преразпределяне на претендентите за леговище в границите на съюза.

Други държавни управления желаят решение на този провесен проблем, опасявайки се, че той ще помогне на популистките партии да завоюват доста въздействие в изборите за Европейски парламент идната година.

Някои страни се опълчват на проектите за разширение на пълномощията и личния състав на Фронтекс - организацията по защита на външните граници на Европейски Съюз.

" Дискусията по вътрешните аспекти на миграцията удостовери, че разликите остават ", сподели източник от Европейски Съюз за състоялите се диалози по време на снощната лидерска вечеря. Разговорите ще продължат през днешния ден.-->

Пристигайки на вечерята, Юнкер още веднъж прикани за взаимност в Европа, като добави, че тези, които отхвърлят да одобряват бежанци, би трябвало да споделят това задължение по други способи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР