Лидерите на ЕС ще поискат от изпълнителния орган на блока

...
Лидерите на ЕС ще поискат от изпълнителния орган на блока
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС ще търсят работещ таван на цените на газа

Лидерите на Европейски Съюз ще изискат от изпълнителния орган на блока на среща на върха тази седмица да показа предложение за ограничение на цената на вноса на газ, с цел да се понижат цените, се споделя в проекторешение.

Натискът за ограничение на цените раздели Европейски Съюз, като 15 страни упорстват за тази стъпка, а икономическата мощ Германия оглавява по-малка група държави-членки, които се опълчват на самодейността.

Предложението е една от редица евентуални ограничения, планувани като част от " пътна карта за идващите месеци ", съгласно плана.

Европейски Съюз обезверено се пробва да понижи непостижимите разноски за сила за потребителите преди зимата.

Високите разноски за газ и електрическа енергия, провокирани от затварянето на крановете от страна на Москва, способстваха за покачването на инфлацията в еврозоната до 10% през предишния месец.

Германия се опълчва на ограничението на цената на вноса на газ, защото се притеснява, че това ще възпре по този начин нужните доставки на полутечен природен газ (LNG) от Съединени американски щати и други страни към континента.

Но Берлин провокира гнева на други столици на Европейски Съюз, като по едно и също време с това разпростра проект на стойност 200 милиарда евро (195 милиарда долара), с цел да помогне на немските семейства и предприятия да се оправят с високите цени. /БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР