Лидерите на ЕС ще обсъдят позицията на блока спрямо Китай

...
Лидерите на ЕС ще обсъдят позицията на блока спрямо Китай
Коментари Харесай

Външните министри на ЕС изразиха безпокойство от думите на китайския посланик в Париж

Лидерите на Европейски Съюз ще обсъдят позицията на блока по отношение на Китай и бъдещите си връзки с тази страна на идната си среща на върха през юни, съобщи ръководителят на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел, представен от Ройтерс.

" Политиката ЕС-Китай ще бъде включена в дневния ред на нашия Европейски съвет през юни ", съобщи Мишел в Туитър.

" Министрите на външните работи ще приготвят тази полемика под управлението на висшия представител Жозеп Борел. "

В изказване преди взаимното съвещание през днешния ден външните министри на Европейски Съюз показаха паника от неотдавнашните забележки на китайския дипломат във Франция, който сложи под въпрос суверенитета на някогашни руски републики като Украйна.

Китайският дипломат в Париж ще бъде извикан през днешния ден във френското външно министерство, съобщи френски чиновник.

Молдова също дефинира през днешния ден като " безусловно неприемливи " мненията на китайския посланик, сложил под въпрос суверенитета на някогашните руски републики. Кишинев добави, че ще изиска уточнения от Пекин.

Китайският дипломат във Франция съобщи в изявление, излъчено по френската телевизия в петък, че страните, които в миналото са били част от Съветския съюз - измежду които е и Молдова - " нямат действителен статут в интернационалното право ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР