Лидерите на ЕС се събират в Брюксел, за да оформят

...
Лидерите на ЕС се събират в Брюксел, за да оформят
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС се събират в Брюксел, за да оформят "развода" с Великобритания

Лидерите на Европейски Съюз се събират в Брюксел, с цел да оформят "развода" с Англия
Държавните и държавните ръководители на 27-те държави-членки на Европейски Съюз ще се съберат през днешния ден в Брюксел, с цел да оформят "развода" с Обединеното кралство - да одобрят текста на съглашението от 585 страници за излизането на кралството от общността.

Лидерите на Европейски Съюз имат намерение да одобрят още един документ - политическа декларация, определяща бъдещите връзки сред Брюксел и Лондон. Фактически, тя ще дефинира задачите на идващия стадий от договарянията, които ще продължат и след излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз през нощта на 29 против 30 март 2019 година Очаква се този временен интервал да продължи до 1 януари 2021 година

Срещата на върха ще стартира като среща на водачите на 27-те страни и институции на Европейски Съюз без присъединяване на Англия. Лидерите от 27-те страни би трябвало да одобрят проектодокументите за Брекзит. След това, както е планувано, ще се организира малко съвещание с присъединяване на английския министър председател Тереза Мей. Тя ще бъде осведомена за резултатите от миналата полемика.

Въпреки това, даже и всичко да премине добре, казусът със съглашението за Брекзит към момента не е решен. То би трябвало да бъде утвърдено от Европейския парламент, както и от парламентите на страните-членки на Европейски Съюз и от този на самото Обединено кралство. Именно в английския парламент този документ може да се провали, защото мнозина депутати считат, че изискванията му са изключително тежки и даже неприемливи за Англия. Това може да докара до непредсказуеми последици: от оставката на равителството на Мей до "твърдия" Брекзит - отдръпването на страната от Европейски Съюз без съглашение.

Предстоящите чувания по "бракоразводното дело" би трябвало да приключат до обяд в неделя. Те бяха съвсем осуетени в събота поради настояванията в последния миг на Испания. Та не беше удовлетворена от метода, по който Брюксел реши с Лондон казуса по отношение на Гибралтар - отвъдморската територия на Англия на Иберийския полуостров, оспорвана от Мадрид. / ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР