Лидерите на ЕС подчертаха значението на борбата срещу и неравенството,

...
Лидерите на ЕС подчертаха значението на борбата срещу и неравенството,
Коментари Харесай

Европейски лидери се заеха да борят бедността и неравенството

Лидерите на Европейски Съюз подчертаха смисъла на битката против и неравенството , до момента в който континентът излиза от пандемията на COVID-19, само че държавите-членки остават разграничени за ролята на Брюксел в построяването на обективна стопанска система, написа БГНЕС. Ръководителите на институциите на Европейски Съюз разискаха проект за деяние със заинтригувани страни като синдикатите и гражданското общество, преди среща на върха в събота.
" Ще трансформираме европейското икономическо ръководство, с помощта на този проект за деяние моделът ще бъде по-балансиран, по-справедлив за по-добра Европа ", съобщи домакинът Антониу Коща, социалистическият министър председател на Португалия. Няколко водачи, по-специално немската канцлерка Ангела Меркел и холандският министър председател Марк Рюте, участваха единствено посредством видеовръзка. Срещите започнаха в петък с конференции, събрали представители на гражданското общество и синдикалисти, до момента в който френският президент Еманюел Макрон и други водачи участваха на работни срещи.
 Пандемията потопи 230 млн. индийци в беднотия Пандемията потопи 230 млн. индийци в беднотия
През миналата година към 230 милиона индийци са изпаднали в беднотия заради пандемията. Най-тежко наранени са дамите и младежите...
„ Живеем невиждано време “, обявиха част от участниците в изказване, наречено „ Социалният ангажимент на Порто “ Те приканиха за „ преход към зелена, обществено обективна и цифрова стопанска система . С повишаването на безработицата и неравенствата заради пандемията е значимо да насочваме ресурсите там, където са най-необходими, с цел да укрепим стопанските системи си и да насочим политическите си старания към равни благоприятни условия “, гласи изказването им. Лидерката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен посочи в полемиката, извършена във внушителната остаряла митница на Порто, че тази " доста значима обществена среща на върха идва в безусловно точното време, откакто преживяхме доста тежка година ". Тя даде обещание развой, който да подсигурява, че възобновяване на ковид ще докара до „ почтени заплати “.
" Не може да има общо обновяване на обществена Европа, без да се премисли нашият стопански модел ", уточни Лука Визентини, общоприет секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите. По думите му " би трябвало да се отдалечим от остарялата мантра на строгите ограничавания и фискалната дисциплинираност ”. Събитията се организират единствено дни откакто Португалия, която е с едно от най-ниските равнища на разпространяване на ковид в Европа, навлезе във финалната фаза на унищожаване на своите Covid ограничавания.
В основата на икономическата полемика е предложение на Еврокомисията да накара страните да се насочат към 78-процентна трудова претовареност до 2030 година , към образование на най-малко 60% от възрастните всяка година и понижаване броя на хората в риск беднотия с 15 милиона. Това би било допълнение към големия проект за възобновяване на Европейски Съюз на стойност 750 милиарда евро, чиито изгоди би трябвало да стартират да се усещат тази година. Предложението обаче няма наложителна мощ за страните-членки.
Левите партии проведоха контрасреща и възнамеряват да показват по улиците на Порто в събота , потвърждавайки, че двудневната среща е една говорилня. В проекта за обществени дейности на Европейски Съюз " явно липсва упоритост ", сподели Оливие Де Шутер, специфичен докладчик на Организация на обединените нации за правата на индивида. Той сподели, че 700 000 души в Европа спят по улиците всяка вечер и над 20 милиона служащи живеят в беднотия заради увеличението на несигурните трудови контракти, употребявани от цифровите платформи за доставка на храна и таксита.
 Зам.-председателят на Европейска комисия: Половината деца на родители с ниско обучение са в риск от беднотия Зам.-председателят на Европейска комисия: Половината деца на родители с ниско обучение са в риск от беднотия
Много деца в Европейски Съюз са изложени на риск от беднотия или обществено изключване. Заместник-председателят на Еврокомисията Дубравка Шуица прикани...
27-те държави-членки на Европейски Съюз са надълбоко разграничени по обществените въпроси. Южните страни като Франция, Италия, Испания и Португалия са решени да упорстват за отбрана на стопански уязвимите. Богатите северни страни, обвързани със своите сполучливи национални модели, и източните страни, които се опасяват да изгубят своята конкурентоспособност, отхвърлят да продължат по този път. " Има опозиция, отвращение, моменти на напрежение, само че те са нужни, с цел да има прогрес през днешния ден ", сподели Макрон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР