Лидерите на ЕС изразиха изненада и съжаление във вторник, след

...
Лидерите на ЕС изразиха изненада и съжаление във вторник, след
Коментари Харесай

Израел не допусна евродепутат до палестинските територии

Лидерите на Европейски Съюз показаха изненада и страдание във вторник, откакто израелското държавно управление забрани на член на Европейския парламент да влезе в страната на публично посещаване и я депортира в Испания , оповестява европейската редакция на " Политико "

Ана Миранда, испански евродепутат от групата на Зелените/Европейски свободен алианс, кацна на летище " Бен Гурион " в Тел Авив в понеделник вечерта дружно с осем други депутати от две делегации на Европейския парламент, една за Израел и една за Палестина. По разпореждане на израелското вътрешно министерство Миранда е качена на полет за Мадрид .

" Това е дипломатически спор (и) е неприемливо Израел да упражнява надзор над членовете на делегация, която отива в Палестина, а не в Израел ", сподели Миранда пред " Политико ".

Говорител на израелската задача към Европейски Съюз сподели: " Единствената причина, заради която не й беше разрешено да влезе, е, че се е пробвала да влезе (в Израел) нелегално. " Това се отнася до присъединяване на Миранда във флотилия през 2015 година, която имаше за цел да пробие военноморската обсада на Ивицата Газа, наложена от Израел.

Миранда сподели, че до момента в който е била арестувана на летището в продължение на три часа, израелски граничен чиновник, жена, неведнъж й е споделила да " замълчи " и че когато Миранда обяснила, че е евродепутат, граничната служителка дала отговор: " Какво е Европейският парламент? Тук не ознчава нищо. "

Миранда сподели, че не е крила присъединяване си във флотилията, когато е разпитаа.

Четиридневното посещаване на евродепутатите тази седмица ще включва пътувания до окупираните от Израел палестински територии на Западния бряг и Източен Йерусалим, където палестинската власт има лимитирана автономност. На делегацията е бил отхвърлен достъп до Газа , сподели Миранда.

Председателят на Народното събрание Роберта Мецола изрази своето " отчаяние " в " Туитър ", като сподели, че ще се свърже с израелските управляващи, с цел да изиска отговори, а също по този начин ще свика водачите на политическите групи, с цел да обсъдят идващите стъпки.

Миранда е получила зелена светлина да влезе в Израел, съгласно имейли от 2 и 14 февруари сред Службата за външна активност на Европейски Съюз в Израел и министерството на външните работи на страната, прегледани напълно от " Политико ".
 Израелската войска умъртви шестима палестинци на Западния бряг
Израелската войска умъртви шестима палестинци на Западния бряг

Най-малко 71 други са ранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР