Лидерите на ЕНП обсъждат в Атина важни стратегии за овладяване

...
Лидерите на ЕНП обсъждат в Атина важни стратегии за овладяване
Коментари Харесай

Лидерите на ЕНП обсъждат енергийната криза

Лидерите на ЕНП разискват в Атина значими тактики за преодоляване на енергийната рецесия и политики по помощи към европейските страни. Част от дебатите включват и обща позиция във връзка с войната в Украйна. На форума участва и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

В рамките на срещата с сътрудниците от ЕНП ще обсъждаме значимите политически въпроси в навечерието на редица национални избори през 2023 година и на изборите за Европейски парламент през 2024 година Сред останалите тематики на срещата на ЕНП са бъдещето на икономическото ръководство и защитата и сигурността на Европа, показа в обществената мрежа Борисов.

Срещата е неофициална и се организира при закрити врата. Обсъждани са въпроси свързани със сигурността на Европейския съюз.

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис, който е хазаин на форума, беседва с президента на Румъния Клаус Йоханис за енергийни доставки и преодоляване на мигратската рецесия. Разглеждано е и настояването на Австрия за нова европейска харта за статута на бежанците. Войната в Украйна участва като съществена тематика в диалозите, заяви гръцкият министър председател.

Председателят на европейската комисия Урсула фон дер Лайен е декларирала на срещата, че съществена грижа на Европейския съюз е помощ на социалнослабите фамилии и на бизнеса.

Форумът в Атина разисква и присъединяване в парламентарни избори през идната година.

Срещата се управлява от ръководителя на ЕНП и водач на групата й в Европейския парлмент Манфред Вебер
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР