Лидерите на ДПС Мустафа Карадайъ и на Продължаваме промяната -

...
Лидерите на ДПС Мустафа Карадайъ и на Продължаваме промяната -
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ и Кирил Петков си стиснаха ръцете на възпоменателен митинг в Могиляне

Лидерите на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и на " Продължаваме промяната " - Кирил Петков, се засякоха в кирковското село Могиляне. Там Движение за права и свободи през днешния ден уважи на възпоменателен протест паметта на починалите след преди 38 години в митингите против насилствената промяна на имената на етническите турци.

След церемонията в селото дойде и съпредседателят на " Продължаваме промяната " дружно с татко си Петко и номинирания за министър председател Николай Денков. Преди това те бяха на посещаване в Кърджали, където бяха на среща с гласоподаватели и откъдето се насочиха към Могиляне.

Петков носеше венец за паметника на Тюркян чешма, когато отсреща му се зададе Мустафа Карадайъ и двамата се здрависаха близо до чешмата-паметник, наречена на най-малката жертва на " Възродителния развой " - бебето Тюркян.

" Тук на този площад идвате с 38 години забавяне, но отново е хубаво. Демокрацията се учи на тези площади ", сподели Мустафа Карадайъ, който малко по-рано в словото си означи пред множеството на митинга, че няма представители на нито една друга партия.

Петков му отговори: " Паметта на това малко момиче би трябвало да покаже, че в никакъв случай повече такива неща в България не би трябвало да се случват и единственият метод да го подсигуряваме всички е като има ред, правда и народна власт ", отговори Кирил Петков.

 Скрийншот: bTV

Петков и Денков се поклониха и сервираха цветя пред гроба на 17-месечната Тюркян.

" Идеята е да покажем почитание пред този знак на случвалите се безобразия през предходния режим ", изясни някогашният министър председател.

" Никой няма монопол пред предишното, бъдещето или коя да е етническа група ", сподели Кирил Петков, представен от уеб страницата " Родопи 24 ". В Кърджали дружно с него бяха деятели на Народна партия " Свобода и достолепие ", водени от Орхан Исмаилов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР