Лидерите на ДПС и ГЕРБ стоят зад съставения служебен кабинет

...
Лидерите на ДПС и ГЕРБ стоят зад съставения служебен кабинет
Коментари Харесай

Кирил Петков: Пеевски и Борисов си наредиха кабинет, за да прикрият купен вот на изборите

Лидерите на Движение за права и свободи и ГЕРБ стоят зад формирания длъжностен кабинет на Димитър Главчев, а Калин Стоянов е бил оставен на поста, с цел да прикрие злоупотреби на идващите избори.

Това сподели пред публицисти в Народно събрание съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

" Това за нас сподели цялостна провокация от, за жалост, новия министър председател Димитър Главчев. Това, което действително се случи, е че Пеевски и Борисов си подредиха кабинет с една единствена цел - господин Калин Стоянов да покрива, най-вероятно, злоупотреби и платен избор на идващите избори ", съобщи Петков.

По думите му Стоянов " ще бъде употребен като инструмент от Пеевски и Борисов ". Пред репортерите той прикани хората да излязат всеобщо да гласоподават, тъй като единствено по този начин " всички тези измами няма да имат такова значение ".

По-рано през днешния ден на изключително съвещание, откакто президентът Румен Радев издаде декрет за сформиране на държавно управление.

" Първо желая да кажа ясно, че господин Главчев не се свърза с нас по никакъв метод, не сме водили никакъв диалог. Въпреки сигнала към съдията, която може да проверява главания прокурор - сигнал, в който освен основния прокурор беше разказан като бухалка, само че и Калин Стоянов като част от хората, които са употребявали напън върху Живко Коцев "

В понеделник Денков подаде сигнал до прокурор Даниела Талева, която има пълномощия да проверява основния прокурор и неговите заместници, че Коцев е бил принуждаван подаде оставка от страна на четирима души по едно и също време - и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, административния началник на СГП прокурор Илияна Кирилова, нейния заместител Христо Кръстев и ръководителя на Комисията за противопоставяне на корупцията Антон Славчев.

Председателят на ДСБ Атанас Атанасов също се включи, като напомни, че " оказването на напън да извършиш нещо срещу волята си е тежко закононарушение, което се санкционира с 6 години отнемане от независимост ".

В формираното дело против шефката на митниците Петя Банкова, Атанасов провидя " избирателен черен пиар, който цели да ги компрометира като политическа мощ ".

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР