Лидерите на демократите в двете камари на Конгреса на САЩ

...
Лидерите на демократите в двете камари на Конгреса на САЩ
Коментари Харесай

Спасяват хиляди млади имигранти от депортация от САЩ

Лидерите на демократите в двете камари на Конгреса на Съединени американски щати споделиха, че са постигнали съглашение с президента Доналд Тръмп за отбрана на хиляди млади имигранти от депортиране и за финансиране на някои ограничения за подсилване на сигурността по границата, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Това съглашение обаче не включва построяването на стена по границата с Мексико , за каквато Тръмп от дълго време упорства.

Споразумението бе реализирано на работна вечеря на президента в Белия дом с водачите на демократическото малцинство в Камарата - Нанси Пелоси, и в Сената - Чък Шумър.

Споразумението планува да се подсигурява отбрана от депортиране на близо 800 000 имигранти, доведени нелегално в Съединени американски щати още като деца, които до момента бяха под закрилата на специфична стратегия, оповестена от експрезидента Барак Обама. Тази стратегия им даваше краткотрайно право да работят без боязън от депортиране. Тръмп приключи програмата при започване на този месец, като даде на Конгреса 6 месеца да предложи законодателно решение на казуса, преди предпазеният статут на т.нар "дриймъри " (мечтатели) да изтече.

АП отбелязва, че Тръмп за повторно в границите на две седмици подценява своите републикански съпартийци и се договаря през главите им с водачите на опозицията в Конгреса.

Пелоси и Шумър оповестиха съглашението в общо изказване след срещата, само че не прецизираха основни детайлности по отношение на наличието му. Според неизвестен източник, осведомен с диалозите по време на снощната среща и представен от АП, специфичен закон, който се планува да бъде признат, ще даде право на дриймърите да получат поданство при избрани условия.

От Белия дом към този момент отхвърлят коментар. В малко публично известие за срещата се отбелязва единствено, че президентът е имал "конструктивна работна вечеря " с Шумър, Пелоси и чиновници на администрацията, на която са дискутирани "политически и законодателни цели ", в това число анулираната стратегия.

"Това е положителна стъпка към реализация на мощния ангажимент на президента да се търсят двупартийни решения на проблемите , които са най-важни за всички американци ", се споделя в известието на Белия дом.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР