Лидерите на държавите от Г-7 категорично осъдиха фалшивите референдуми за

...
Лидерите на държавите от Г-7 категорично осъдиха фалшивите референдуми за
Коментари Харесай

Г-7 също осъди референдумите в Украйна и заяви, че никога няма да ги признае

Лидерите на страните от Г-7 изрично осъдиха " подправените референдуми " за анексиране, проведени от Русия в окупираните от нея територии в Украйна и обявиха, че " в никакъв случай " няма да ги признаят за " законни ", съобщи Франс прес.

" Никога няма да признаем тези референдуми, които наподобяват като стъпка към съветска анексия ", нито евентуална анексия, в случай че се случи ", обявиха водачите в взаимно изказване, публикувано от Германия, която тази година е ротационен ръководител на Г-7 (Германия, Канада, Съединени американски щати, Франция, Италия, Япония и Великобритания).

" Призоваваме всички страни да " отхвърлят изрично тези подправени референдуми ", се споделя още в изказването, представено от Агенция Франс Прес.



Москва желае " да сътвори подправен предлог за смяна на статута на суверенна украинска територия, която е обект на продължаваща съветска експанзия " и " тези дейности са очевидно нарушаване на хартата на Организация на обединените нации и на интернационалното право ", съгласно водачите на Г-7.

Г-7 счита, че " тези бутафорни референдуми нямат нито правна мощ нито легитимност, както се вижда от прибързаните способи за образуване от страна на Русия, които по никакъв метод не зачитат нито демократичните стандарти, както и от откровеното заплашване на локалното население ".

Тези референдуми, в региони, принудително сложени под краткотрайния надзор на Русия, по никакъв метод не съставляват законен израз на волята на украинския народ, който непрекъснато се съпротивлява на съветските старания за смяна на границите със мощ, декларират още водачите на Г-7.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР