Лидерите на Австралия , Нова Зеландия и Канада призовават в

...
Лидерите на Австралия , Нова Зеландия и Канада призовават в
Коментари Харесай

Австралия, Нова Зеландия и Канада призовават за незабавно прекратяване на огъня в ивицата Газа

Лидерите на Австралия, Нова Зеландия и Канада приканват в взаимно изказване, оповестено през днешния ден, за неотложно филантропично преустановяване на огъня в линията Газа, предупреждавайки против идна израелска офанзива против Рафах, на затворената граница с Египет.

„ Много сме загрижени за индикациите, че Израел възнамерява наземна офанзива против Рафа. Всяка военна интервенция в Рафах би била пагубна “, се споделя в текста, подписан от министър председателите на трите страни, в който се приканва държавното управление на израелския им сътрудник Бенямин Нетаняху „ да не поема по този път “.

„ Спешно е належащо филантропично преустановяване на огъня “, се показва още в текста. 

„ Г-н Нетаняху повтори през вчерашния ден, че ще бъде подхваната офанзива против Хамас в Рафах, като увери, че на цивилните ще бъде разрешено да изоставен бранша, без да прецизира къде ще отидат. “

В изказването, оповестено от Канбера, Уелингтън и Отава, се приканва Израел да не продължава, като се показва, че Рафах е дом на „ към 1,5 милиона “ палестинци, които са избягали там, с цел да избягат от обстрела и боевете в други региони на града на дребен палестински анклав.

Освен това той акцентира, че прекратяването на огъня не би трябвало да бъде „ едностранно “, изисквайки Хамас да разоръжи и освободи заложниците, които държи.

В текста се напомня, че решение на Международния съд (МС) от януари, след обжалване на Южна Африка, която осъди геноцида, задължава Израел да отбрани цивилните и да подсигурява, че те имат съществени услуги и получават филантропична помощ. Това е нещо „ належащо съгласно интернационалното филантропично право “, упорстват министър председателите.

„ Палестинските цивилни не могат да бъдат накарани да платят цената на успеха над „ Хамас “. “

 

Източник: Reuters, AFP

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категорията Свят 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР