Лидерите на арабските страни декларираха придържането си към принципа на

...
Лидерите на арабските страни декларираха придържането си към принципа на
Коментари Харесай

Арабските лидери заявиха за неутралитет и общоарабска позиция по отношение на Украйна

Лидерите на арабските страни заявиха придържането си към правилото на неутралитет и панарабската позиция по спора в Украйна, се показва в изказването на срещата на върха на Арабската лига (ЛАГ) в Алжир.

Двудневната среща на върха на Лигата на арабските страни (ЛАГ), която нейните уредници съумяха да нарекат " сплотяваща ", стартира във вторник в Алжир след тригодишно спиране. Последната междуарабска среща на върха, която нормално се организира годишно, последно се организира през 2019 година в Тунис. Тогава срещата на върха беше възпрепятствана от пандемията от ковид в продължение на няколко години.

„ Ангажимент към правилото на неутралитет и панарабска позиция по спора в Украйна “, гласи една от точките в заключителното изказване на срещата, отбелязва РИА Новости.

В допълнение към тематиките, които обичайно се разискват на срещите на върха на Арабската лига от държавните водачи, като палестинския проблем, рецесиите в Либия, Сирия и Йемен, намесата във вътрешните работи на арабските страни от страна на неарабски сили като Иран и Турция, през тази година бяха добавени и въпроси, свързани с провокациите на обстановката в Украйна, по-специално с продоволствената сигурност.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР