Лидерите на 9 страни членки на ЕС, включително Франция, Италия

...
Лидерите на 9 страни членки на ЕС, включително Франция, Италия
Коментари Харесай

Деветима евролидери призоваха за общ дългов инструмент

Лидерите на 9 страни членки на Европейски Съюз, в това число Франция, Италия и Испания, приканват Общността да одобри " общ дългов инструмент " за увеличение на парите в поддръжка на здравния бранш и стопанските системи като цяло. Това оповестява " Ройтерс ", базирайки се на писмо.

Евролидерите ще проведат трети видеоконферентен диалог за ковид в четвъртък. Писмото е с дата 25 март. Вчера министри от страните членки на еврозоната не съумяха да договорят издаване на еврооблигации, само че оповестиха, че Европейският стабилизационен механизъм ще работи като защитна възглавница.

" Ние би трябвало да работим по общ дългов инструмент, публикуван от европейска институция за увеличение на средствата на пазара ", написа в писмото.

В писмото до ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел се споделя, че този общ дългов инструмент би трябвало да е задоволително огромен като размер и с дълъг матуритет, с цел да бъде изцяло сполучлив и с цел да се избегнат опасности в този момент и в бъдеще.

Също по този начин се приканва Общността да изследва други принадлежности като съответно финансиране от евробюджета за 2020 и 2021 година за въпроси, свързани с ковид.

Под писмото са се разписали също водачите на Португалия, Ирландия, Люксембург, Словения, Белгия и Гърция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР