Лидерите на 35 държави, 80 военни и външни министри и

...
Лидерите на 35 държави, 80 военни и външни министри и
Коментари Харесай

Лидери от 35 държави обсъждат сигурността в Мюнхен

Лидерите на 35 страни, 80 военни и външни министри и над 500 специалисти се събират в Мюнхен. В идващите три дни те ще разискват спешни тематики за сигурността в света. На влиятелния конгрес ще вземат участие министър председателят Бойко Борисов, както и министрите на защитата и на външните работи.

Няколко часа остават до откриването на 55 –тата Мюнхенска конференция по сигурността. Предварителните разбори сочат, че това ще бъде най- значимият конгрес от основаването му в годините на Студената война.

Световният дневен ред в последните месеци направи от ден на ден препратки към това време. Тази година има освен участниците са повече, само че доста са и конфликтните тематики, по които ще се сблъскват позиции.

По-лесно е да се каже, кой ще отсъства на форума – това са френският президент Макрон и израелският министър председател Нетаняху, които отхвърлиха в последния миг.

Най- огромните делегации са на Съединените щати и Китай.

Тук са американският вицепрезидент Майк Пенс, Иванка Тръмп и брачният партньор й Джаред Кушнер, доста сенатори, както и ръководителят на Конгреса демократката – Нанси Пелоси, която сега би трябвало да се оправи и с решението на американския президента изключително състояние.

Сред участниците са и президентите на Афганистан и на Египет, шейхът на Катар, външните министри на Русия и на Иран. И по този начин в идващите три дни в Мюнхен на ход е дипломацията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР