Лидерите на 28-те държави-членки ще се съберат на неформална среща-е-вечеря

...
Лидерите на 28-те държави-членки ще се съберат на неформална среща-е-вечеря
Коментари Харесай

Лидерите на 28-те членки на ЕС заедно на вечеря в София на 16 май

Лидерите на 28-те държави-членки ще се съберат на неофициална среща-е-вечеря в София на 16 май - вечерта преди да стартира конференцията за Западните Балкани. Това разгласи в Народното събрание министър Лиляна Павлова по време на чуването за свършеното от българското председателство от 1 януари до през днешния ден.

Вечерята на водачите е самобитно изнесено съвещание на 28-те и е по покана на Доналд Туск, а наред с тях ще участват и сътрудниците им от шестте страни на Западните Балкани, чиято евроинтеграция е приоритет на българското председателство и тематика на форума на идващия ден.

Снощи на равнище дипломати е бил признат предварителният вид на политическата декларация от срещата на върха, която, по думите на Павлова, ще стане известна като " политическата декларация от София ".

Тя ще съдържа политически ангажимент за това, че поддръжката за европейската интеграция на Западните Балкани е един необратим развой и се надяваме да го поддържат всички членки, плюс шестте страни, съобщи от трибуната Павлова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР