Лидерите на 27-те страни - членки на ЕС, се противопоставиха

...
Лидерите на 27-те страни - членки на ЕС, се противопоставиха
Коментари Харесай

Лидерите на 27-те страни - членки на ЕС са против искането на Великобритания за предоговаряне на споразумението за Брекзит


Лидерите на 27-те страни - членки на Европейски Съюз, се опълчиха на настояването на английските управляващи за предоговаряне на съглашението за излизане на Обединеното кралство от блока, заяви Франс Прес.
" Споразумението за излизане е най-хубавото средство за гарантиране, че Обединеното кралство ще излезе от Европейски Съюз в изискванията на ред. Предпазният механизъм (мярката за отбягване на връщането на физическа граница сред Ирландия и английската провинция Северна Ирландия) е част от съглашението за излизане, а съглашението не предстои на предоговаряне ", сподели ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, представен от Българска телеграфна агенция.
" Заключенията на срещата на върха на Европейски Съюз от декември са доста ясни по този въпрос ", напомни той. Доналд Туск беседва по телефона с държавните глави и държавните ръководители на 27-те членки на Европейски Съюз, с цел да удостовери общата позиция.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще приказва през днешния ден в 16,30 часа българско време на пленарното съвещание на Европейския парламент в Брюксел.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи през вчерашния ден, че постигнатото сред Англия и Европейски Съюз съглашение за Брекзит е " най-хубавото допустимо съглашение и не предстои на предоговаряне ", Макрон, който взе участие на среща на върха на страните от Южното Средиземноморие в Кипър, прикани английското държавно управление бързо да показа на основния договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние " идващите стадии, които ще разрешат да се избегне овакантяване без съглашение, което никой не желае, само че за което въпреки всичко би трябвало всички да се подготвим ".
Ирландският външен министър Саймън Ковини напомни в " Туитър ", че " мрежата за сигурност бе контрактувана сред Европейски Съюз и Обединеното кралство като политика, гарантираща избягването на твърда граница при всички положения ". По думите му е значимо станалото през вчерашния ден в Уестминстър да не промени това.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР