Лидерите на 27-те страни членки, които ще останат в ЕС

...
Лидерите на 27-те страни членки, които ще останат в ЕС
Коментари Харесай

Брюксел: Започва втора фаза от Брекзит

Лидерите на 27-те страни членки, които ще останат в Европейски Съюз след напускането на Англия, взеха решение на срещата на върха в Брюксел да стартират подготовка за втората фаза от договарянията за Брекзит.

Това заяви в Twitter ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск. "Заключенията за Брекзит признати. Лидерите дават зелена светлина за начало на подготовката на втора фаза ", написа полякът.

Brexit conclusions adopted. Leaders green-light internal EU27 preparations for 2nd phase. #EUCO
— Donald Tusk (@eucopresident) 20 октомври 2017 година
Двадесет и седемте държавни глави и държавни ръководители означават, че през декември ще дадат нова оценка дали има задоволителен прогрес по главните въпроси, който да разреши договарянията да преминат към разискване на бъдещите взаимоотношения сред Европейски Съюз и Обединеното кралство.

Британският министър председател Тереза Мей съобщи, че е уверила сътрудниците си от Европейски Съюз, че Лондон ще извърши уговорките си към съюза, свързани с Брекзит, съобщи Reuters.



На въпрос на публицисти дали е споделила на вчерашната вечеря в Брюксел, че е подготвена да усили английското финансово предложение, Мей отвърна, че е повторила главните точки от произнесената през септември тирада във Флоренция.

Европейските водачи потвърдиха, че Мей не е правила нови обещания и е повторила визията си, че доста от настояванията на Европейски Съюз са неоснователни от правна позиция.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР