Лидерите и ярките политически лица да се отдръпнат и да

...
Лидерите и ярките политически лица да се отдръпнат и да
Коментари Харесай

БСП настоява за лидерска среща, Нинова се обяви за експертен кабинет

Лидерите и ярките политически лица да се оттеглен и да се търсят консенсусни фигури, които да изпълнят целите за страната. За това се разгласи в коридорите на Народното събрание водачът на социалистите Корнелия Нинова, която през вчерашния ден не взе участие в срещата с претендента за министър председател на ГЕРБ Мария Габриел.

 Кабинетът Кабинетът " Габриел ": още не се знае дали ще го има, само че ще желае да в профил Гешев

Нейните сътрудници обаче разкритикуваха метода на първата политическа мощ, а през днешния ден към рецензиите се причисли и Нинова. По думите ѝ ГЕРБ са сбъркали концепцията през цялото време и вместо да стартират с лидерска среща, след която да се дефинират целите и хората, които да ги изпълнят в избрани периоди, ГЕРБ първо оферират министър председател и едвам по-късно търсят поддръжка.

" Те избраха неверния метод. Сбъркана работа. Грешка след неточност. Общи думи, общи изречения, сериозният метод изискваше различен метод на работа ", разяснява водачът на левицата като добави, че социалистите са обезпокоени от неналичието на конкретика при диалозите с Габриел.

 Българска социалистическа партия към Мария Габриел: Очакваме да кажете какво държавно управление желаете Българска социалистическа партия към Мария Габриел: Очакваме да кажете какво държавно управление желаете

Добави, че от дълго време се приказва за лидерска среща, само че Българска социалистическа партия към момента няма покана за такава. " Тя е значимата и наложителната за да бъдат извадени надпартийните цели за България ", счита Нинова.

Въпреки че не утвърждава метода на ГЕРБ, ръководителят на социалистите въпреки всичко не изключи поддръжка за кабинета " Габриел " като акцентира, че диалозите към момента не са завършили.

Изключително значимо е какво ще се случи през днешния ден на срещата сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България ", тъй като първите към момента упорстват за общ съюз, въпреки че през днешния ден поразвалиха това едноръко джентълменско съглашение.
Корнелия Нинова,
водач на Българска социалистическа партия

Днес в 17.00 часа следва последната среща на Мария Габриел, този път с водачите на " Продължаваме промяната - Демократична България ", които преди ден желаеха промяна на датата и часа за диалози с обяснението, че съпредседателите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев са отвън България. ГЕРБ настоя вместо това на диалозите обединението да бъде показана от водачите на другите обединения, само че в уречения час в залата не се яви никой. Първоначално от първата политическа мощ отхвърлиха, нова среща, само че по-късно трансформираха позицията си.

По мотив спекулациите в медийни издания за това, че Българска социалистическа партия упорства да получи избрани министерства и към този момент има имена, които да предложи за тях, Нинова съобщи, че това са " операции, неистини и интриги ". Добави, че нито Българска социалистическа партия, нито останалите парламентарни групи са получавали каквито и да е оферти за постове и не са водени диалози по тази тематика.
Корнелия Нинова изрично съобщи, че няма да бъде министър в кабинет " Габриел ".
" За " или " срещу " промяната на Гешев

Лидерът на социалистите не изрази безапелационна позиция за поръчката на Мария Габриел, в случай че стане министър председател да изиска от Висшия правосъден съвет (ВСС) да смени основния прокурор Иван Гешев поради уронване на престижа на прокуратурата. По думите ѝ това е работа на етичната комисия, както и на Висш съдебен съвет да дава избрания с какво основният прокурор е нарушил закона. " Не бива законодателната и политическа власт да се месят в тези неща ", счита Нинова и добави, че изказването на Габриел по тематиката е демонстрация на егоцентризъм. " Тя към момента не е определена за министър-председател ", възкликна Нинова.
Според нея тече борба за преодоляване на прокуратурата, която минава през оставката на Гешев. Ако това е по този начин, няма смисъл Гешев да бъде сменян, сподели Нинова. " Просто да махнеш един, с цел да сложиш различен няма никакъв смисъл ", добави тя.
 " Тази неразбираема обстановка ": И ГЕРБ, и Движение за права и свободи към този момент не желаят Гешев. Какви са ходовете на правосъдния съвет
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР