Лидери от Европейския съюз смятат днес да поискат от Европейската

...
Лидери от Европейския съюз смятат днес да поискат от Европейската
Коментари Харесай

Таймс: Лидери от ЕС ще искат да са ясни плановете за действие при липса на сделка за Брекзит

Лидери от Европейския съюз считат през днешния ден да изискат от Европейската комисия да разгласява проектите си за деяние при положение на отвод от комерсиална договорка сред общността и Англия след Брекзит, написа английският в. " Таймс ", като се базира на почитан посланик от Европейски Съюз.

Сега би трябвало да решим какви да са изключителните ограничения (в случай на неуспех на комерсиалната сделка). 1 януари 2021 година наближава и би трябвало да се подсигурим. Зная, че страните членки ще изискат да бъдат оповестени ограниченията, които ще се вземат при изключителни условия, е споделил дипломатът пред " Таймс ".

Той е допълнил, че настояването до Еврокомисията е преди всичко политически сигнал. По данни на " Таймс ", съглашение сред Лондон и Брюксел може да бъде подписано още в понеделник.

Не се прецизира кои тъкмо държавни ръководители ще създадат такова искане, само че обезпокоени от неналичието на проект за деяние при положение на овакантяване без договорка са държавните управления на Нидерландия, Франция и Белгия, отбелязва изданието.

На 15 ноември английският договарящ Дейвид Фрост написа в " Туитър ", че през последните дни Англия и Европейски Съюз са съумели да реализират избран прогрес на договарянията за бъдещите си връзки след Брекзит, само че към момента има основни различия и рискът да не се стигне до договорка е действителен.

Фрост осведоми, че огромна част от взаимно квалифицирания текст е подготвена, само че обилни по размер негови съставни елементи още не са съгласувани.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР