Лидери на Републиканската партия се разграничиха от неясните коментари на

...
Лидери на Републиканската партия се разграничиха от неясните коментари на
Коментари Харесай

Бизнесът и съпартийците обърнаха гръб на Тръмп

Лидери на Републиканската партия се разграничиха от неразбираемите мнения на Доналд Тръмп за виновниците за безредиците в Шарлътсвил. Председателят на долната камара в конгреса Пол Райън непосредствено упрекна президента, че не трябва да се позволяват двусмислици в честен проект.

Гневът на милиони американци, в това число и републиканци, беше породен от двойнствените изказвания на Тръмп, че отговорни са и двете страни:„ Едните бяха необуздани, само че и другите също бяха доста нападателни. Никой не желае да каже това, само че аз в този момент ще го кажа. Групата от другата страна стартира да се държи нападателно без директна провокация. "

Влиятелният сенатор и също кандидат-президент на републикнаците Марко Рубио съобщи, че уредниците на митинга в Шарлотсвил " са почитатели на злокобна идеология”.

Тръмп разгласи през днешния ден, че разпуска два значими консултативни бизнес съвета към Белия дом, откакто редица изпълнителни шефове на водещи корпорации към този момент ги бяха напуснали в символ на митинг.

В същото време един от водачите на” Ку-Клукс-клан” в южните щати изпрати известие до медиите: „ Аз съм удовлетворен, че някои от тези хора бяха блъснати с кола и съм удовлетворен, че една жена почина. Това беше една навалица комунисти, които стачкуваха против свободата на словото, тъй че не ме е грижа, че някои пострадаха”.

Паметта на прегазената 32-годишна Хедър Хейър беше почетена на траурна гала. „ Ние просто би трябвало да обуздаем тези отпадъци и да ги забравим. Сигурно и Спасителят желае да направи по този начин, да ги спре и да пребъде любовта към ближния”, сподели Марк Хейър, татко на починалата.

Заради вълната възмущение в цялата страна, в доста градове локалните управляващи започнаха да демонтират издигнати през предишния век монументи на военачалници от южните щати, защитавали робството в Американската революция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР