Лидери на политическа партия Възраждане, както и български социалисти, ветерани

...
Лидери на политическа партия Възраждане, както и български социалисти, ветерани
Коментари Харесай

ТАСС: Лидери на "Възраждане" и социалисти почетоха прием в руското посолство в София

Лидери на политическа партия " Възраждане ", както и български социалисти, ветерани и представители на доста български публични организации, на Българската православна черква, учени и културни дейци са били през днешния ден на церемониален банкет в съветското посолство във връзка Деня на Русия, който е на следващия ден, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. През април в дипломатът, чиято страна разгласи България за неприятелска страна преди година, сподели, че би гласувала или с " не поддържам никого ", или за " Възраждане ", в случай че би имала право на глас.

Митрофанова счита, че водачът Костадин Костадинов от всички опозиционни партии най-ясно показва пробългарска позиция. Интервюто даде мотив на изявлението на посланика на Русия в България като несвоевременно.

" Всички ние с вас живеем в комплицирано време, в интервал на световни, съществени промени, формиращи координатната система на новото многополярно устройство на света. В тези условия Русия, която е деен индивид на настоящите процеси, се стреми освен да подсигурява спазването на своите ползи, само че и да формулира разбираеми за множеството страни правила на интернационалните връзки, в основата на които са заложени взаимно почитание и тъждество, изключващи доминирането и хегемонията ", е споделила в речта си пред гостите съветският дипломат Елеонора Митрофанова, предава кореспондентът на ТАСС.

Тя отбелязала, че редица страни, " поели функционалността на жандарми на планетата ", интензивно противодействат на Русия, само че няма да реализират резултатите, към които се стремят. " Искам да ви уверя, че макар напъните на така наречен групов Запад, Русия ще продължи поредния си прогрес ", уверила Митрофанова.

Дипломатът отбелязва, че систематичното замесване на България в спора в Украйна посредством доставяне на страната с муниции или посредством възможното изпращане на народен контингент в зоната на военните дейности безспорно ще има отрицателни последствия за двустранния разговор. Възможното изпращане на български военни в Украйна е подправена вест, която се популяризира от месеци, макар отричането на сходна опция от служебния боен министър Димитър Стоянов, постоянния Тодор Тагарев и президента.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР