Лидерът за България на Европейска партия Волт Настимир Ананиев ще

...
Лидерът за България на Европейска партия Волт Настимир Ананиев ще
Коментари Харесай

Настимир Ананиев води листата на партия Волт за евровота

Лидерът за България на Европейска партия Волт Настимир Ананиев ще води партийната листа за идните евроизбори. Това стана известно при формалното показване на партийната листа. Волт се явява на евровота със 17 претендента, колкото са българските места в Европейския парламент. Сред претендентите за евродепутати на Волт България е и холандец. В листата влизат и одобрени юристи по европейско правораздаване, бизнесмени, специалист в Европейския парламент, шеф на учебно заведение, студентка, търговец и пенсионер. Лидерът на Волт България и лидер на листата Настимир Ананиев, провокира останалите партии, които ще се явяват на избори, да покажат по-голяма експертиза измежду своите претенденти по европейско правораздаване от правното трио на Волт – Мартин Граматиков, Светла Миланова и Борислав Тасев. Сред претендентите на Волт България е и специалистът по вътрешен пазар и стопанска система Златимира Цолова, която има дълготраен опит в Европейската комисия и Европейския парламент.
Уникално
За първи път партия у нас издига чужденец за представител в Европарламента - холандецът Дани Ван Сантен, който от 3 години живее и работи в София. Ден преди европейските избори (25 май) ще подписа брак с българската си другарка, с която възнамеряват да основат огромно и щастливо семейство тук, в България. Идвайки от страна с доста висок стандарт на живот, Дани вижда многото нерешени проблеми пред обществото, макар че сме членове на Европейския съюз повече от 12 години. Неговите цели и старания са ориентирани към равнене на стандарта на живот със Запада, възстановяване на инфраструктурата и развиването на микро и фамилния бизнес.
Обявявайки целите си Дани Сантен съобщи, че ще работи за това парите за инфраструктура да не изтичат в корупционни покупко-продажби, а да се харчат за нещата, които в действителност би трябвало да бъдат направени за инфраструктурата на България. Той е безапелационен, че дребният бизнес би трябвало да бъде предпазен и да се развива, с цел да просперира България, тъй като е гръбнакът на стопанската система, също, че е изключително значим виталният стандарт. " Вярвам, че всеки българин заслужава висок витален стандарт и качество на живот и на здраве ", акцентира той.
Водачът на листата
Настимир Ананиев има две висши образования - едно от Грифит Колеж е Ирландия и едно от Американския университет в България. Завършил е влиятелното учебно заведение Кенеди в Харвардския Университет. Бил е маркетингов шеф за Централна и Източна Европа на най-големия частен лицей в Ирландия. В момента е бизнесмен и се занимава със личен бизнес. От 2014 година влиза интензивно в българската политика, откакто е определен за депутат в 43-то Народно заседание, а след това става ръководител на Комисията по превоз, осведомителни технологии и известията. Ананиев е първият българин, който оглавява Политическия комитет на Централноевропейската самодейност, където членуват 18 страни от Европа. Семеен с две деца.
През 2018 година Ананиев поддържа концепцията на създателите на Волт Европа – младите Андреа Венсон (Италия), Салвадор Коломб (Франция) и Деймиан Бослагер (Германия), и оглавява неповторимия план в България.
Паневропейската партия в България
За напълно малко време Волт се разрасна като политическо придвижване с хиляди членове във всяка Европейска страна и регистрирани партии в съвсем цяла Европа. Членовете и симпатизантите са работещи хора, специалисти и студенти, които имат вяра в концепцията за мощен Европейски съюз. Повече от 60% от членове в никакъв случай не са били част от политически планове, а междинната им възраст е 35 години.
Заявката
" Обръщаме се към всички български жители, най-много към тези, които споделят, че не виждат опция и съгласно които няма за кого да се гласоподава. Ние им даваме опция – европейска опция ", съобщи Настимир Ананиев.
" Волт желае да направи Европа по-силна, а ние ще създадем по този начин, че гласът на България да се чува на европейско ниво ", безапелационен е той.
В Европейския парламент би трябвало доста неща да се трансформират, уверен е той. " На първо място Европейският парламент би трябвало да получи независима законодателна самодейност. В момента това не е по този начин. Ние предлагаме и президентът на Европейски Съюз да се избира от хората, а не да се назначава. Имаме огромни упования и към новата функционалност на европейски основен прокурор, който в този момент се назначава и който ще проверява злоупотребите с евро средства. Това е също един от европейските принадлежности, който може да помогне в България ", сподели Ананиев. Той е безапелационен, че с европейски лостове, регламенти и наставления може да се подобрим доста живота в България.
Волт в Европа
Волт има 11 регистрирани партии в Европа и най-малко в 7 страни ще взе участие със свои листи в евровота, заяви Ананиев и допусна, че най-вероятно ще бъдат 10, само че се изчаква удостоверение от другите сътрудници.
Промяната
" Всъщност, смяната я държим ние - Волт желае нормалност и българските жители да се усещат европейци ", уверено съобщи лидерът на листата Настимир Ананиев. " Ние ще бъдем показани в Европейския парламент. Волт ще има евродепутати. Зависи от всички нас и българските жители дали измежду тях ще има български евродепутати ", добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР