Лидерът във временното класиране Реал Мадрид претърпя поражение при гостуването

...
Лидерът във временното класиране Реал Мадрид претърпя поражение при гостуването
Коментари Харесай

Реал Мадрид загуби гостуването си на Армани Олимпия в Евролигата

Лидерът във краткотрайното класиране Реал Мадрид претърпя проваляне при гостуването си на италианския Армани Олимпия Милано със 76:81 (19:23, 10:25, 25:18, 22:15) в мач от 26-ия кръг в Евролигата. Домакините изиграха съвсем съвършеното първо полувреме, след което имаха преднина от 19 точки. Мадридчани пробваха да се върнат в играта, като понижиха изоставането си след третата четвърт на 12 точки, само че силите им не стигнаха да извърнат развоя на мача в своя изгода.

И Шавон Шийлдс, и Никола Миротич бяха страхотни за тима на Еторе Месина. 32-годишният състезател приключи с 27 точки за триумфа. Шийлдс, който стартира професионалната си кариера в Реал Мадрид, способства с 23 точки и 5 битки.

„ Беше значим мач за нас, бяхме стимулирани довечера. След първите пет минути започнахме да натискаме в офанзива, всички се бореха и бяхме прецизни в дребни елементи. Всички мачове, които ни остават, би трябвало да награждаме и да ги подходим във всеки едит от тях супер съществено ”, сподели Миротич след успеха над Реал Мадрид.

„ Отборът игра добре през първото полувреме, ограничихме оптимално противника през третата четвърт. През четвъртата четвърт те бяха изтощени, не взехме толкоз доста положителни решения, само че създадохме положителни обстановки в отбрана ”, сподели Еторе Месина след успеха над Реал Мадрид.

С 12 точки и 3 битки за Реал Мадрид най-резултатен бе Джанан Муса.

Реал остава отпред с 22 победи и към този момент 4 загуби, а италианският отбор е 12-и с актив 11-15.

В друга завладяваща среща сръбският Партизан загуби семейството си против немския Байерн Мюнхен със 78:79 (23:26, 22:15, 18:18, 15:20) в своята " Щарк Арена ".

Силвен Франсиско означи 20 точки за гостите от Мюнхен, 19 от които през второто полувреме. Серж Ибака го последва с 14 точки, Карсен Едуардс добави 12. Данко Бранкович вкара 11, и записа и 6 битки на сметката си.

„ Идвайки тук, знаехме, че няма да е елементарно, изключително когато те играят пред своите почитатели. Това е полуда. Никога преди не съм виждал нещо сходно през моите 18 години, в които играя професионален баскетбол “, сподели Ибака по отношение на атмосферата в " Щарк Арена ".

Кевин Пънтър означи 22 точки за Партизан, а Франк Камински се регистрира с 14 точки и седем битки.

„ Поздравления за моите играчи. Играха добре през цялото време. Знаехме, че ще е мъчно поради почитателите, които им дават спомагателна сила. Камински игра брилянтно през първото полувреме. Придържахме се към проекта и даже когато изглеждаше, че не го следваме, се върнахме. Играхме доста добра отбрана. Много съм благополучен за успеха и ще продължим да търсим благоприятни условия в останалата част от шампионата и ще продължим да се борим “, сподели треньорът на Байерн Мюнхен Пабло Ласо.



В различен мач гръцкият Олимпиакос се наложи над испанския Валенсия със 78:65 (21:19, 19:20, 20:9, 18:17) като посетител.

Шейн Ларкин вкара 22 точки и направи шест асистенции за триумфа на Анадолу Ефес над Макаби Тел Авив със 105:91(29:27, 21:24, 27:24, 28:16). Турският отбор записва втората си поредна победа в Евролигата и направи огромна крачка в конкуренцията за присъединяване в Play-In.

Мачът се игра в Рига, Латвия заради съображения за сигурност. Ларкин означи осем от своите точки през последните девет минути, Ерджан Османи приключи с 13 точки и седем битки. Родриг Бубоа способства с 20 точки за Ефес.

„ Момчетата свършиха още една невероятна работа. Те демонстрираха, че имаме темперамент, борейки се 40 минути против тим, който в никакъв случай не се предава и просто продължава. Нашите треньори свършиха страхотна работа по време на подготовката за мача. Феновете в залата в Рига ни накараха да се почувстваме в действителност удобно. Благодаря им за това ", разяснява треньорът на Ефес Томислав Миятович.

Макаби, който беше без Лоренцо Браун, не съумя да отговори на тепмото на турския отбор и изостана с двуцифрено число в последната част, което и реши мача в интерес на Анадолу. Уейд Болдуин се отличи с 26 точки и пет асистенции.

„ В отбрана би трябвало да бъдем по-концентрирани. Говорихме за това на полувремето, че не използваме нашите фаулове по верния метод. Можем да намерим оправдания за всичко, само че би трябвало да бъдем по-концентрирани и да изиграем цялостен мач, с цел да победим Ефес ", сподели треньорът на Макаби Одед Каташ.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР