Лидерът във временното класиране на Формула 1 Себастиан Фетел показа,

...
Лидерът във временното класиране на Формула 1 Себастиан Фетел показа,
Коментари Харесай

Фетел похвали Ферстапен: Постъпи правилно с извинението

Лидерът във краткотрайното класиране на Формула 1 Себастиан Фетел сподели, че не питае неприятни усеща към своя сътрудник от Ред Бул Макс Ферстапен, който го лиши от място на подиума в Гран При на Китай. Заради конфликта сред двамата в 43-ата обиколка германецът финишира на 8-а позиция и загуби близо половината от задатъка си пред Люис Хамилтън (Мерцедес) в класирането.

Ферстапен се извини на Фетел за проваленото му съревнование

След края на надпреварата, извоювано по необикновен метод от Даниел Рикиардо, Макс отиде и персонално се извини на Фетел за случая. „ Ферстапен пристигна незабавно след финала. Той осъзна, че позволи неточност. Казах му: „ Виж, тези надпревари са дълги, а по този начин ти се лиши от място на подиума”, разкри германецът.

Шефът на Ред Бул: Младият Фетел вършеше същите неща като Макс

„ Бях късметлия, че съумях да продължа. Естествено, този случай не беше необходим. Смятам, че и Макс го проумя. Той беше много спокоен и знаеше, че е оплескал нещата. Хората си задават въпроса дали тук нещата не опират до неговата възраст, само че не е по този начин. Той към този момент натрупа много надпревари.”

„ През цялото надпревари зад нас събитията бушуваха, а след 41 обиколки е мъчно да спреш колата по подобен метод. Случват се такива неща. Оценявам обстоятелството, че той ме потърси ведага след края. Казах му, че по този начин се вземат решение сходни неща – лице в лице, а не посредством медиите, които да раздухат историята”, приключи Фетел.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР