Лидерът във Висшата лига Манчестър Сити спечели с 3:2 при

...
Лидерът във Висшата лига Манчестър Сити спечели с 3:2 при
Коментари Харесай

Манчестър Сити се справи с Бристол

Лидерът във Висшата лига Манчестър Сити завоюва с 3:2 при визитата на втородивизионния Бристол Сити и се класира за финала в Купата на Лигата с общ резултат 5:3. „ Гражданите” бяха спечелили първия мач от полуфиналния конфликт с 2:1 на собствен терен.

До този стадий „ червеношийките” бяха отстранили поредно Уотфорд, Сток Сити, Кристъл Палас и Манчестър Юнайтед, само че не съумяха да стигнат финала. Това щеше да им се случи в някой от шампионатите за пръв път от 109 години.

„ Гражданите” натиснаха през цялото време и Серхио Агуеро бе покрай гола, след негов опит за центриране топката се удари в гредата. В средата на полувремето Зинченко и Фернандиньо направиха пропуски, само че въпреки всичко гостите съумяха да поведат с гол на Лерой Сане (43) малко преди почивката след пас на Бернардо Силва.

В началото на втората част Серхио Агуеро (49) удвои преднината на Сити след пас на Кевин де Бройне. Домакините бързо понижиха посредством Марлон Пак (54) с прехвърлящ удар с глава. Почти незабавно гостите реагираха с пробив на Кайл Уокър, при който едвам не се стигна до автогол на Флинт. Играчите на Хосеп Гуардиола продължиха да имат надзор върху събитията на терена и в самия край съществени пропуски направиха Данило и Илкай Гюндоган.

В добавеното време Аден Флинт (90+4) изравни след пас на Рейд и върна очакванията на домакините за знамение, само че в последните секунди Кевин де Бройне (90+6) оформи крайния резултат след подаване на Лерой Сане.

Съперник на Ман Сити в разногласието за трофея ще е спечелилият от двойката Арсенал - Челси. Първият мач сред двата лондонски гранда приключи без голове на „ Стамфорд Бридж”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР